Una dintre puținele achiziții ale iernii la nivelul seniorilor, la UTA, poate acoperi foarte bine trei-patru posturi în „garnitura” lui Cristian Todean. Mihai Vasile Petra e de meserie mijlocaș central ofensiv, dar pe la echipele la care a activat până acum, a fost utilizat și ca „închizător”, mijlocaș stânga, dar și atacant de careu. Fotbalistul de 24 de ani născut la Orșova și-a făcut junioratul la ASA Târgu Mureș, după care a evoluat cu Tărlungeniul și FC Brașov în Liga 2-a, revenind apoi la „vatră”. A prins 11 meciuri în Liga 1 cu formația transilvăneană în anul retrogradării în eșalonul secund, iar în prima parte a acestui sezon a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai ASA-ului. Colapsul inevitabil al târgu-mureșenilor l-a eliberat de contract și și-a legat destinele de „Bătrâna Doamnă” până în vară, cu posibilitate de prelungire. Nu a pierdut niciun antrenament de la reluarea pregătirilor, remarcându-se deja printr-o capacitate de efort excelentă.
– Mihai, înainte de toate te-am ruga să ne spui care e postul tău de bază, căci e greu de identificat la câte ai ocupat în ultimii ani?
– Sunt de meserie mijlocaș ofensiv, dar așa cum ați spus, am evoluat și pe alte posturi în ulti­mele sezoane. De exemplu, la Tărlungeni, am jucat mult și bandă stângă, la Târgu Mureș, în Liga 1, mijlocaș central defensiv, iar în ultima jumătate de an, tot la ASA, atacant.
– La UTA ți-ai identificat locul în teren?
– Din câte am observat, voi fi unul dintre cei doi mijlocași din fața apărării. E un post pretențios, dar sper să mă descurc cât mai bine. E o zonă în care e de alergat mult, iar eu stau destul de bine din acest punct de vedere.
– Ceva ne spune că vei fi și mai pregătit din punct de vedere fizic după cantonamentul de la Moneasa. Cred că a avut grijă în special nea’ Feri…
– Într-adevăr, colegii din Arad, care au mai lucrat cu nea’ Feri Tisza, m-au avertizat asupra dificultății stagiului de pregătire, care – până la urmă – veți vedea că ne va prinde bine. Trebuie să recunosc că nu am mai făcut o pregătire fizică atât de dură pe la nicio echipă. La Tușnad, cu Tărlungeniul am prins un cantonament destul de tare, dar în orice caz nu ca acesta.
– Îți pare rău de ceea ce se întâmplă la fosta ta echipă? Practic, ASA-ul e în pragul retragerii din campionat.
– Vă dați seama că nu mi-este totuna, mai ales că aveam de luat mulți bani de acolo. A trebuit să renunț la tot și să merg mai departe.
– Ai jucat cu ASA-ul la Șiria, cum ți s-a părut terenul pe care urmează să joci acum din două în două săptămânii? Unii dintre colegii tăi s-au plâns puțin de dimensiunile sale…
– Într-adevăr, e puțin mai mic decât cele pe care am fost obișnuit să joc, dar asta nu e o problemă atât de mare. Suntem fotbaliști profesioniști și trebuie să ne descurcăm în orice condiții.
– Cum este ca la 24 de ani să fii unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai aceste echipe foarte tinere a UTA-ei?
– Nu e situație nouă pentru mine, căci și la Târgu Mureș eram printre „veteranii” echipei. Sunt obișnuit, ceva îmi spune că ne vom descurca bine. Am jucat deja destul de bine într-un prim amical, îi văd pe băieți cum trag de ei și aici la Moneasa și sunt optimist pentru la primăvară.
– Crezi că UTA va mai avea probleme la retrogradare în retur?
– Eu zic că nu, o să ne salvăm rapid și matematic și vom încerca apoi să terminăm cât mai sus în clasament.
– Lăsându-l la o parte pe Francisc Tisza, care se află în postura de consilier tehnic alături de voi, este un avantaj pen­tru voi că lucrați cu antrenori tineri?
– Fiind apropiați de vârstă cu noi, știu cum gândim și asta e destul de important în procesul de pregătire. Ca și noi, au fost și ei fotbaliști cu puțini ani în urmă și știu cum să ne ia și ce să ceară de la noi. Ne ajută mult acest lucru.
– Care sunt planurile tale în tricoul UTA-ei pe termen scurt sau lung?
– Este clar că-mi doresc să rămân cât mai mult timp la acest club de mare tradiție din România și să ajung să-i apăr culorile și în Liga I. Deocamdată, însă, trebuie să promovăm cât mai repede posibil, căci un club ca UTA nu are voie să lipsească prea mult timp din prima divizie.

Recomandările redacției