În picioare o singură repriză: Olimpia Satu Mare – FC UTA SA 4-0

0
106

utajunDegeaba echipa ce a bătut-o clar pe Minerul Motru s-a deplasat la Satu Mare chiar cu o zi înaintea meciului din runda intermediară de ieri, căci pe teren au intrat tot juniorii pregătiți de Sandu Gaica. În stilu-i caracteristic, Adrian Marțian și acoliții săi i-au urcat în autocar pe tinerii „textiliști” în ultimul moment, așa că, pe lângă diferența clară de experiență și, până la urmă valoare, a intervenit și factorul prospețime. Trabalka et. comp. nu au rezistat fizic decât o repriză, mai precis 54 de minute, după care Olimpia a făcut legea.
Gaica și-a dispus elevii într-un sistem 4-4-1-1, cu debutantul Opirlescu în centrul defensivei, dar și cu doi fotbaliști de la primă echipă, dizidenții Oltean și F. Ardelean. Dincolo, Csik i-a atacat pe arădeni cu Bujor și Boștină.
Conform așteptărilor, gazdele au început în atac meciul și au ajuns în careul advers în special prin centrări de pe benzi. Norocul utiștilor a fost că Bujor, Mureșan și Bălău au greșit ținta din poziții bune, iar golul lui Boștină a fost anulat pe motiv de offside. După 25 de minute, ritmul a scăzut inexplicabil, gazdele nu au mai forțat și a rezultat un joc la mijlocul terenului dus onorabil tânăra formație „textilistă”. Mai mult, Trabalka nu a ajuns de puțin la centrarea lui Oltean. De abia cu două minute înainte de pauză, Boștină a surprins pe toată lumea cu un șut de la 30 de metri, iar transversala l-a salvat pe Stanciu.
În partea secundă povestea s-a scris cu totul  altfel. „Oli” a deschis tabela la prima ocazie. Muntean a centrat de pe dreapta, iar Boștină, nemarcat, a înscris de la 11 metri (min. 54). Scorul a luat proporții după intrarea pe gazon a lui Denis Lemac. După un șut trimis de puțin pe lângă poartă, talentatul atacant a înscris cu un voleu de la colțul lung la pasa lui Gavrilescu: 2-0 (min. 71). Patru minute mai târziu, Oltean a luftat și l-a lăsat singur în careu pe Boștină, care a înscris pe lângă Stanciu. Un alt debutant al arădenilor, Dolga, a tras în blocaj, iar pe o contră s-a făcut 4-0. Gavrilescu a centrat de pe stânga, Boștină a lăsat balonul, iar Lemac a semnat și el „dubla” cu reluare în forță.
A fost a treia înfrângere a junio­rilor utiști în decursul ultimei luni în Liga a 2-a cu același scor: 0-4.
Formaţii:
Olimpia: Anca-Trip – Muntean, Mureşan (26 Ene), Bălău, Iuhas – Gavrilescu, Svarczkopf, R. Rus, Zsiga (64 Lemac) – Bujor (81 Feier), Al. Boştină. Antrenor: Tiberiu Csik
UTA: Stanciu – Bocşa, Fl. Ardelean, Oprilescu, N. Oltean – A. Lazăr (67 M. Ardelean), D. Dan, A. Simion, Denuţ (61 Farcaş) – Trabalka, Macovei (80 Dolga). Antrenor: Florin Voinea
Arbitri:Sergiu Popa (Aiud) – Bogdan Gheorghioiu (Timișoara) și Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Dănuț Maghiar (Baia Mare). Observatori FRF:  Mircea Ciglenean (Cluj) și Attila Kanyaro (Târgu Mureș)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.