Picioarele scurte ale minciunii

0
115

Nu mai știu de câte ori am scris despre imposibila coabitare a a USR cu așa-zisul partid al lui Dacian Cioloș, cu Julien în persoană. Am explicat cu lux de amănunte că USR a fost inventat de către Sistem ca unealtă de rezervă, capabilă să acapareze atât electoratul de dreapta cât și cel de stânga. Am spus, de asemenea, că marea masă a USR-iștilor a venit în partid în numele unor declarații de intenții care vizau un singur scop: lupta antisistem. Repet, pentru a nu știu câta oară: cel puțin 80% dintre cei care s-au înrolat în USR habar nu aveau că partidul este creația Sistemului, chiar au crezut minciunile celor care au inventat partidul. Marea problemă a USR este că din cei 80% există o masă critică de cel puțin 70% care nu acceptă să fie unealtă, ci ca partidul să meargă mai departe pe ceea ce a clamat atunci când s-a înființat. Aceștia nu au cum să accepte ca Julien, emisarul Comisiei Europene, să ajungă să confiște acest partid, să taie și să spânzure cum vrea el. Pentru ei a devenit deja extrem de clar că Dan Barna nu face absolut deloc jocurile partidului, ci ale lui Iohannis, Merkel și, în primul rând, ale Sistemului. Pentru prima dată, în îndelungata sa istorie, Sistemul se confruntă cu o revoltă a creaturii sale, pe care nu o poate controla. Judecați și dumneavoastă: „Demo­- crația nu e o puțoială. Sper să înțeleagă în final și partenerii noștri că democrația internă nu e un moft și că șantajul ăsta de 2 lei nu le face cinste. Au mizat pe faptul că suntem oameni care-și respectă promisiunea de a merge până la capăt în această Alianță, dar au subestimat voința noastră de a apăra interesele USR, spiritul lui, dar mai ales determinarea noas­tre de a fi altfel. Cum este USR așa va fi și România și de fapt asta a fost miza Comitetului Politic. Să nu ne încălcăm propriile reguli, să nu facem compromisuri inacceptabile, să nu înghițim broaște râioase pentru o funcție, oricare ar fi aceea…” Sunt decla­- rații ale unui lider USR. Care chiar pune degetul pe rană.
Oricum, Dacian e de felicitat! A obținut imposibilul: o alianță în care are putere de decizie egală cu USR în condițiile în care noi deținem un aport de „capital politic” de 20%, iar PLUS-ul doar 6%. „Păi, eu ce spuneam? Mai rău: „Am impresia că cei de la PLUS au un interes aici, ceea ce mă nemulțumește profund. Pe cine protejează? Nu vedeți aici o problemă? Cel care a semnat angajament cu securitatea când era minor și a continuat colaborarea când a devenit major e ok pentru a fi desemnat candidat din partea USR PLUS?“.
Nu vreau să redau reacțiile organizațiilor județene, pentru că mi-ar trebui vreo cinci pagini de ziar, vreau doar să subliniez că majoritatea covârșitoare a membrilor USR nu acceptă să fie unealtă, ci chiar crede în superbele declarații de intenții. Sistemul se confruntă cu o mare problemă: a inventat o unealtă care a prins viață și nu mai acceptă statutul de unealtă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.