Poliţia Arad a ajutat românii răniţi pe Autostrada din Ungaria

0
186

accidentPoliţiştii arădeni, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Arad şi Timişoara au contribuit, şi ei, la buna gestionare a activităţilor de salvare în cazul spectaculosului accident de autocar, din Ungaria, în care 22 de persoane, printre care şi trei români, au suferit răni.

Comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, ne-a declarat că, „la faţa locului, a fost trimis un echipaj format din ofiţeri ai poliţiei rutiere Arad. Prin Dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române, chestor Petre Tobă, am trimis un echipaj, pe Autostrada M6, din Ungaria, pentru a oferi sprijin cetăţenilor români implicaţi în accident, dar şi autorităţilor maghiare care au făcut cercetările la faţa locului ”.

Printr-o altă decizie comună, a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a mai dispus şi trimiterea de urgență a unui echipaj SMURD, format din doi medici și un asistent, iar ministrul transporturilor a cerut unei echipe de experţi de la ISCTR Arad şi Timişoara să meargă de urgenţă, de asemenea, pe tronsonul de autostradă unde a avut loc accidentul.

Reamintimi că, vineri seara, un autocar românesc care făcea o cursă specială a lovit un parapet pe o autostradă din Ungaria, după care a căzut într-un canal de zece metri adâncime, răsturnându-se pe o parte. Autoturismul transporta 29 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.