Popa ar fi dorit un joc mai direct pe poartă și un jucător de la Călărași: „Rus era excelent la UTA”

0
143

UTA a fost la doar un gol distanță de o remiză ce i-ar fi prelungit seria pozitivă cu Ionuț Popa pe bancă. Față de întâlnirile precedente, pe terenul liderului Călărași, echipa „roș-albă” a fost ocolită de șansă. Bara l-a salvat pe Lungu la șutul lui Petra, iar Hlistei nu și-a păstrat calmul de la punctul cu var și a trimis alături. „Norocul face din viață, iar fotbalul e parte din viața celor care-l practică, fotba­liști sau antrenori. Uneori e de partea ta, alteori nu. În mod normal, nu ar fi trebuit să pierdem astăzi la numărul de ocazii clare create, dar, așa cum altădată poate am fost ocrotiți, acum a fost invers. S-a întâmplat ca Bodea să apere două penalty-uri consecutive, acum a ratat Hlistei. Păcat, căci nu a existat diferență mare de joc între cele două echipe. Eu nu cunoșteam prea bine campionatul ligii a doua, dar și după meciul de azi mi-am dat seama că oricine poate bate pe oricine. Dar, nu mă intersează pe mine ce poate Călărașiul, ci ca eu să-mi îndeplinesc obiectivul la UTA, să o salvez de la retrogradare”, a menționat directorul tehnic al „Bătrânei Doamne”.
Întrebat ce l-a nemulțumit în prestația de duminică a echipei sale, „Mister” a adăugat: „Faptul că nu jucăm mai repede și mai direct pe poartă. La posesie nu stăm rău, dar nu verticalizăm destul jocul. Apoi, mi-aș dori să ne apărăm mai bine pe părțile laterale ale careului mare, dar aici contează și faptul că tot ne schimbăm oamenii din linia de fund și chiar fundașii laterali. În fine, trebuie să eliminăm sau măcar să reducem la minim greșelile personale, căci o echipă cu experiență, cum e și Călărașiul, te taxează rapid”.
Stafful tehnic al arădenilor a făcut o mutare puțin surprinzătoare, scoțându-l din luptă pe „decarul” Buia la mijlocul reprizei secunde pentru a-i face loc juniorului Jorza. „Aș fi vrut mai mult de la el”, a motivat Popa, care a subliniat și schimbarea sistemului de joc pe final, cu Lazăr trecând al treilea fundaș central, iar Prună aripă: „Am schimbat în 3-4-3 spre final, dar tot nu am reușit să fim mai periculoși. Avem și toate aceste probleme cu accidentările, sperăm să scăpăm odată de ele și să nu mai improvizăm atât de mult”.
Respectând legea ex-ului, Ciprian Rus a marcat primul său gol în tricoul Călărașiului tocmai contra UTA-ei. „Este păcat că nu joacă la Arad, Rus era excelent la UTA. Joacă și pe un post deficitar la echipă, ne-ar fi fost extrem de util, dar nu putem decât să-i dorim noroc acolo unde e acum”, a mai punctat Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.