După rușinea trăită în meciul de acasă, cu Universitatea Cluj, UTA a demarat o mini-campanie de cură­țire a lotului. Vădrariu, Matei, Cuble­șan și Pop au fost trimiși la echipa a doua, iar mai departe rămâne de văzut cum vor decurge lucrurile. Probabil, mai repede sau mai târziu, cei în cauză vor cere rezilierea contractelor cu arădenii, în timp ce varianta reabilitării în ochii staffului tehnic este destul de mică.
Ionuț Popa și-a motivat alege­rea doar printr-un randament scă­zut al celor în cauză, dar nu este foarte supărat pe ei. „Cum am mai spus și imediat după meciul de duminică, nu doar jucătorii sunt de vină pentru situația în care am ajuns, adică să pierdem un meci pe teren propriu cu 4-0. Chiar dacă, repet, Universitatea Cluj este pe noi la toate capitolele, un club ce oferă condiții de Liga I. Toată lumea e în ace­eași barcă, jucători, antrenori, conducere, dar parcă la cei patru s-a văzut cel mai tare că s-au făcut că joacă, așa cum ne-am făcut noi că-i plătim. Pe Vădrariu a trebuit să-l schimbăm a doua oară într-o lună înainte de pau­ză, Pop nu s-a implicat deloc în joc și mai are și antecedentele acelea cu penalty-urile ra­tate, Cubleșan mi s-a părut indolent, nepăsător pe teren, în timp ce Matei oricum e tot accidentat. Dar jucătorii în cauză au calitate și nu este exclus ca într-un alt mediu să dea randament”, ne-a declarat antrenorul „roș-albilor”.
Revenind la culpa comună în cadrul cubului, „Mister” crede că este o situație moștenită, oarecum, la UTA post-revoluționară. „Să fim serioși, după 1989, la acest club nu a fost niciodată bine. Poate cu două mici excepții, perioada lui Nicolae Bara și acum un an-doi când s-au luat bani din vânzarea lui Man și Petre. În rest, conducătorii și antrenorii au trebuit mereu să creeze puțin o altă realitate, căci, altfel, nu puteai face deloc transferuri. Jucătorii vorbesc între ei și știu toți că la UTA sunt probleme cu salariile, cu terenurile de joc și antrenament și atunci nu ai de­cât varianta să îi păcălești cum­va. Să le spui că va fi bine, când – poate – nici nu tu crezi cu adevărat că va fi așa. Iar atunci, involuntar, intervine o stare de automulțumire, chiar dezinte­res, pe care nu o mai poți controla. Și, cu toate astea, nu trebuia să arătăm atât de rău într-un meci oficial pe teren propriu, cu 3.000 de oameni în tribune și o galerie extraordinară de partea noastră”, a adăugat Popa.
Experimentatul tehnician are un plan de revitalizare a echipei pentru la iarnă, dar totul depinde de cum vor gestiona autoritățile locale problema salariilor din bani publici. „Dacă lucrurile se schim­bă și vom avea stabilitatea, li­niștea, ce ți-o oferă salariul încasat lună de lună, la timp, atunci se pot face multe chiar începând din această iarnă. În primul rând, vreau să apropii de club unul-doi impresari, care să garanteze pentru jucătorii care-i aduc și care, eventual, să atragă și sponsori la echipă. Poate că am și avut discuții în acest sens, dar, repet, totul plea­­că de la stabilitatea financiară, de la salarii”, a mai punctat „principalul” Bătrânei Doamne.
Altfel, UTA va pleca de joi spre Moldova, cu autocarul, escală la Bra­șov, la Hotelul Cubix. Aici (cel mai probabil la Tărlungeni) va fi programat și ultimul antrenament înainte de disputa cu Aerostar Bacău, ce e programată sâmbătă, la „matineu”.

Recomandările redacției