Popa, despre trecut și viitor: „Atitudinea jucătorilor s-a schimbat în rău înainte de Clinceni, poate unii mai vor să plece…”

0
241

Ionuț Popa a vorbit de multe ori pe parcursul acestei toamne despre atitudinea necorespunzătoare a jucătorilor săi. Pe acest motiv, i-a și trimis la echipa a doua pe Vădrariu, Cubleșan, Pop, Petra și Janos, care apoi și-au reziliat contractele.
Acum, antrenorul „Bătrânei Doamne” spune că e mulțumit de implicarea în joc a elevilor săi, dar a revenit și la punctul culminant al turului, adică momentul de la care a început picajul „roș-albilor”. „Echipa era la un moment dat pe locul 3
și – probabil – jucătorii așteptau altceva în schimbul rezultatelor bune. Atitudinea lor s-a schimbat în rău înainte de meciul cu Clinceni, când li s-a promis ceva și nu s-a rezolvat. De acolo a pornit o răbufnire. Dacă băteam la Snagov poate lucrurile se schimbau lucrurile în bine, dar am avut ghinion cu penalty ratat la 1-1 și gol luat tot din penalty în prelungiri. Ultimele trei etape nu am pierdut, atitudinea e din nou bună, însă nu vă pot spune dacă și care sunt jucătorii care ar putea să mai plece în această iarnă de la UTA. De exemplu, toată lumea aștepta mai multe de la Enescu, la fel și eu. Dar, fără el nu s-a legat jocul, s-a văzut la Târgoviște și acasă cu Daco- Getica, Oprea și Coulibaly fiind jucători cam de același profil, preocupați mai mult de recuperarea baloanelor. A plecat și Petra de la mijloc, este clar că mai trebuie aduși jucători la mijlocul terenului. Cu jucătorii care au rămas la echipă și pe care ne bazăm și la Constanța, deocamdată nu s-a discutat. Poate mai vor unii să plece sau așteaptă și ei să se îmbună­tățească lucrurile”, a punctat Ionuț Popa.
Chiar dacă locul în clasament nu e pe măsura pretențiilor (8-10, în funcție de rezultatul de la Constanța și ceea ce fac și Energeticianul și Pandurii) UTA termină prima parte a sezonului peste toate cele trei echipe din orașul rival. „E adevărat că am bătut toate echipele din Timișoara, dar poate la anul ne bat ei. Ripensia este cea mai veche din țară, cred că va avea un cuvânt greu de spus anul viitor, ACS are istorie în Liga I, iar ASU este a suporterilor. O respectăm, fac și ei cum pot să își ducă traiul”, a adăugat Popa.
După confruntarea de sâmbătă, de la Constanța, utiștii vor intra automat în vacanță, reunirea fiind fixată pentru data de 7 ianuarie 2019. Probabil, ca și în vară, arădenii vor face cantonamentul pe plan local. „O pregătire de vară sau de iarnă este bună acolo unde ai condiții. La Arad avem condiții, teren sintetic, care – din păcate – l-a accidentat pe Manea. Avem unde să ne pregătim, există și condiții de refacere, dacă mai facem și o sală de forță este foarte bine. La munte nu prea avem terenuri. La Poiana Brașov mergeam cu ACS Poli, dar numai pentru că exista un teren care era întreținut de niște timișoreni pentru atletism. Pentru UTA nu cred că este valabil. Apoi, de exemplu, la Forban nu mai este teren și – mai nou – antrenorii nu mai fac astfel de pregătiri, trec direct la jocuri. Și noi am pregătit pentru primele șase zile de antrenament doar alergări ușoare, anaerobice, care se fac la început și multe jocuri. O să vină și jucători noi și vrem să vedem ce facem cu ei, dacă rămân sau le dăm drumul”, a mai explicat Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.