Poveşti minunate, în ultimele trei zile din ediţia a acestui an a EUROMARIONETELOR

0
150

Vineri, sâmbătă şi duminică EUROMARIONETELE vor fi o adevărată desfătare pentru copii, datorită poveştilor minunate ce vor fi prezentate pe scena festivalului. Prima dintre ele este delicata şi emoţionanta poveste a MICII SIRENE, ce va fi jucată vineri, de la ora 10,00 şi 12,00 la Teatrul de Marionete de celebra trupă a Teatrului BOBITA din Pecs (Ungaria). Istoria micii sirene şi a prinţului, atât de frumos scrisă de H. C. Andersen face înconjurul lumii, fiind una dintre cele mai frumoase lecţii despre dragoste, bunătate şi spirit de sacrificiu pentru orice copil al lumii.
Vineri seara, la ora 21,00, platoul din faţa teatrului „Ioan Slavici“ va deveni… înaripat! Şi asta, prin intermediul spectacolului stradal ÎNARIPAŢII, pus la cale de actorii Nuţi Dorobanţu şi Sorin Dorobanţu, ajutaţi de copii şi colegi. Un spectacol fabulos, al luptei dintre bine şi rău, în care îi veţi revedea pe cunoscuţii marionetişti arădeni pe catalige, în nişte costume extraordinare, într-un spectacol complet!
Iar dacă tot veni vorba de marionetiştii arădeni, atunci vă spunem că sâmbătă dimineaţa, la ora 11,00, este rândul lor să intre în festival, cu minunatul spectacol ALBĂ CA ZĂPADA, o adevărată bijuterie a artei animaţiei, regizat de Ildiko Kovacs, în scenografia Zofiei Krzyzanowski. Vor interpreta Adina Doba, Nuţi Dorobanţu şi Sorin Dorobanţu. După un spectacol atât de frumos, micii spectatori vor avea parte de o invitaţie de nerefuzat – un concurs de desene pe asflat, care va avea loc în Piaţa Avram Iancu. Şi, dacă tot au asistat la un festival plin cu poveşti care mai de care mai frumoase, copiii vor avea ca temă a concursului „povestea preferată“.
Ultimul spectacol din ediţia din acest an a EUROMARIONETELOR va avea loc duminică, de la ora 11,00, în sala Teatrului de Marionete. Trupa „Arcadia“ a Teatrului „Regina Maria“ din Oradea va reînvia cunoscuta poveste a SCUFIŢEI ROŞII, într-un spectacol care poate fi vizionat de toţi copiii ce au împlinit deja trei ani.

REPER-FEST

Festivalul Internațional de Arta Animaţiei

EUROMARIUONETE

Ediția a XV-a (5 – 11 mai 2014)

parte integrantă a proiectului

ARAD – ORAȘ CANDIDAT

CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ, 2021

 ÎNARIPAŢII – un spectacol stradal impresionant

Sub acest titlu, vineri seara, de la ora 21,00, acei dintre dumneavoastră care veţi veni pe platoul din faţa Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ Arad vor avea parte de un spectacol cum rar se poate vedea pe străzile Aradului. „Vinovaţii“ principali sunt actorii marionetişti arădeni Nuţi şi Sorin Dorobanţu, alături de ei mai jucând în acest spectacol actorii Robert Pavicsits, Crisitan Bordaş, copiii Bianca Doba, Danci Robert, cei de la Clubul Urania (profesori coordonatori Ramona Haidu şi Horvath Alexandra)  şi de la Trupa Lady’s (coordonator – Jurj Mihaela). „Este o poveste despre lupta dintre bine şi rău“ – aşa începe Sorin Dorobanţu istoria acestui spectacol. „Ne-am gândit să valorificăm experienţa dobândită în spectacolele stradale, ne-am cumpărat  echipament nou (e foarte mândru de noua achiziţie ! – n.n.), ne-am apucat să facem scenariul, am cooptat echipa şi ne-am apucat de confecţionat costume“ – mai spune Sorin, în timp ce nu stă o clipă locului : „Pe cataligele astea noi nu pot să stau în loc“, mai spune el, zâmbind.

Nuţi Dorobanţu este cea care a făcut costumele, cu mâna ei. „Uite, platoşa asta am făcut-o dintr-o bucată de tablă. M-am uitat şi tot uitat la o platoşă adevărată, ca să îmi dau seama cum e făcută, şi apoi… m-am pus pe treabă. În cele din urmă, a ieşit“, mărturiseşte actriţa, în timp ce ne arată mândră platoşa pe care o va îmbrăca Sorin.

Dacă e vorba de lupta dintre bine şi rău, atunci vor exista şi… lupte ! Cu spada, cu floreta, chiar şi cu lancea. Cie doi luptători care, cu siguranţă, vor impresiona publicului, Sorin Dorobanţu şi Robert Pavicsits, se antrenează de săptămâni bune pentru acest spectacol şi – după ce am tras cu ochiul la o repetiţie – vă putem spune cu mâna pe inimă că nu e deloc uşor ! Dimpotrivă.

Cert este că vineri seara, la ora 21,00, trebuie să veniţi în faţa teatrului, acolo unde ÎNARIPAŢII arădeni vor oferi un spectacol plin de dinamism, culoare, efecte speciale spectacol care este dedicat, deopotrivă, celor mici şi celor mari.

Mihaela Balint

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.