„Praznicul de Pită Nouă Pecica“ va ține trei zile

0
170
pecica praznic pita
Și anul acesta vor fi onorate gustoasele pâini pecicane

În acest sfârșit de săptămână, orașul Pecica – locul cu cea mai celebră pâine din țară și nu numai „Pita de Pecica“ – va fi gazda unor manifestări reunite sub genericul „Praznicului de Pită Nouă“. Sărbătoarea este dedicată efortului agricultorilor care au încheiat secerișul celei mai importante cereale, aceea din care se face pâinea tuturor.

Astfel, Primăria Oraşului Pecica, Consiliul Local Pecica şi Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu”, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi Centrului Cultural Judeţean Arad organizează în perioada 14 – 17 august  ediţia din acest an a „Praznicului de Pită Nouă Pecica“. Dacă majoritatea acțiunilor se vor derula în Piaţa Regele Mihai I, sunt însă și acțiuni ce vor fi în diferite alte spații.

Spicuim foarte pe scurt din foarte amplul program al celor patru zile de manifestări: joi – după o întâlnire a reprezentanților GAL, după competiții sportive, seara va fi un progran coral susținut de coruri bisericești; vineri – după sfințirea grâului pecicanii sunt invitați la o expoziție de artă fotografică și la un amplu program folcloric urmat de bal; sâmbătă – concursul de ceaune va pune la grea încercare vizitatori și participanți – deopotrivă, sportivii întrecându-se la… tăiat lemne, ciclism, Wing Tsun Kung Fu și fotbal, ziua încheindu-se cu muzică de toate genurile și discotecă.

Duminică va fi vârful sărbătorii cu două puncte definitorii: ședinţa festivă a Consiliului Local Pecica și Sfinţirea Pâinii. Vor urma acțiuni deja consacrate și apreciate precum: parada căruțelor, concursul de… prins purcei, o demonstrație de judo, dresură canină. Un alt spectacol folcloric și mai apoi un foc de artficii vor încheia această sărbătoare închinată pâinii noastre și  producătorilor ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.