Prefectura a dispus controale în școlile din județ

0
112

Școlile din județ sunt controlate de reprezentanții Prefecturii, înaintea începerii noului an școlar.
Prefectul județului, Florentina Horgea, împreună cu Anca Stoenescu, inspector școlar general adjunct au verificat la jumătatea stadiului pregătirilor pentru noul an școlar din unele unități de învățământ din Județul Arad. S-au făcut controale la Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu, Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu și la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Curtici.  Pe parcursul acestei săptămâni, echipe mixte formate din reprezentanți ai Prefecturii, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției de Sănătate Publică fac în mai multe verificări în unități de învățământ din județ și municipiu, cu scopul de a verifica ce condiții oferă acestea elevilor și profesorilor la începutul anului școlar.
„Scopul acestor verificări este de a identifica și remedia eventualele pro­bleme existente. Avem în vedere partea didactică, de dotări necesare pentru procesul de școlarizare, prin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, dar mai ales condițiile de igienă și din sălile de clasă, grupuri sanitare ori spații pentru programele de tip – lapte și corn. De asemenea urmărim și finalizarea oricăror lucrări de construcție sau reabilitare până la începerea anului școlar, precum și asigurarea pentru întregul sezon rece a combustibilului necesar încălzirii clădirilor. Nu în ultimul rând se verifică dacă există fonduri suficiente din partea primăriilor pentru reparații sau dotări, precum și modul cum este asigurată paza școlii pe perioada cursurilor. Mă bucur că la școlile unde am fost nu există mari probleme ce nu pot fi rezolvate până la începerea anului școlar. Sper ca situația să fie cel puțin la fel de bună în cele mai multe unități de învățământ din județ, prin concursul tuturor celor responsabili pentru ca școlile să-i poată primi pe elevi și profesori în cele mai bune condiții”, a spus prefectul județului, Florentina Horgea.
Potrivit Ordinului Prefectului privind activitatea de verificare a școlilor, echipele de control vor fi însoțite și de reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale, ai școlilor și ai posturilor de poliție din localitățile unde se află școlile verificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.