Pregătiri pentru a patra ediţie a concursului „Aradul curat”

0
213

curatCea de-a patra ediţie a concursului „Aradul curat” se va desfăşura, anul acesta, în perioada 16 iunie – 16 iulie, iar asociaţiile de proprietari vor fi premiate pentru îngrijirea spaţiilor verzi.

Conform unui proiect de hotărâre care va fi spus votului, vineri, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal, înscrierile la concurs se vor putea face în perioada 1-15 iunie, după care asociaţiile de locatari vor trebui să treacă mai multe probe, care vor fi jurizate de o comisie de evaluare-jurizare.

„Organizarea celei de a IV- a ediţii a concursului “Aradul curat”, care să sprijine asociaţiile de proprietari din condominiile de pe raza municipiului să se preocupe de integritatea şi de buna funcţionare a clădirii reprezintă un aspect al implicării active şi constante a Primăriei în viaţa comunităţii. Prin proiectul propus se intenţionează susţinerea materială a condominiilor care se remarcă în mod deosebit prin aspectul îngrijit al clădirii şi spaţiilor verzi aferente, prin  ordine şi curăţenie contribuind la transformarea Aradului într-un oraş mai curat”, a se arată în expunerea de motive a proiectului.

La concurs se va putea înscrie orice asociaţie de proprietari din municipiul Arad, iar cererile se vor depune la Serviciul Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei. Comisia de evaluare-jurizare se va deplasa la condominiile înscrise în concurs pentru a le evalua în ceea ce priveşte aspectul exterior al clădirii, precum şi în ceea ce priveşte aspectul spaţiilor verzi aferente clădirii.

Comisia va verifica, în principal starea gazonului, starea solului (dacă este semănat, cu ce este semănat), starea gardului viu, starea arborilor.

De asemenea va fi punctat şi aspectul zonelor de parcare şi garaje, dar şi amenajarea şi curăţenia zonei de intrare în bloc.

Jurizarea va avea loc în perioada 16 iunie – 16 iulie.

Cu ocazia verificărilor în teren, comisia de jurizare va fotografia aspectele relevante şi pozitive, dar şi aspectele negative constatate la blocurile înscrise în concurs.

Regulamentul concursului prevede punctaje de evaluare pentru fiecare din aceste criterii, iar asociaţiile câştigătoare vor fi premiate cu material dendrofloricol, mobilier urban dar şi cu premii în bani pentru efectuarea în continuare de lucrări de înfrumuseţare.

Premierea celor mai buni gospodari va fi facută în cadru festiv, cu ocazia Zilelor Aradului.

Ediţiile anterioare ale concursului s-au bucurat de o largă paticipare din partea asociaţiilor de proprietari. La ediţia din 2011 s-au înscris şi au fost premiate un număr de 167 asociaţii, la ediţia din 2012 s-au înscris 210 asociaţii şi au fost premiate un număr de 206 iar la ediţia a III-a s-au înscris 211 asociaţii şi au fost premiate 150 de asociaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.