Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a susținut joi, că nu are niciun mesaj de transmis colegilor în legătură cu votul în plen, asupra cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale, însă potrivit acestuia, aleşii, în special cei din Comisia juridică, ar trebui să îşi facă timp să citească dosarul.

„Primul lucru pe care îl consider ar fi ca mai mulţi colegi, în special cei din comisia juridică, să îşi facă timp ca să citească cât mai mult din dosar, înainte de a vota. Nu, nu am nici un mesaj. Sunt colegii mei. Eu nu sunt preşedintele lor, sunt preşedintele instituţiei care are un alt rol”, a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, joi la Parlament, unde a fost împreună cu avocatul său pentru a îşi consulta dosarul.

Liderul ALDE a precizat că a mai citit încă vreo sută de pagini, pe lângă cele 80 lecturate, miercuri, de data această alături de avocat. Tăriceanu a adăugat că va veni şi vineri la Parlament, împreună cu avocatul pentru a consulta dosarul.

Tăriceanu a mai spus că a citit, joi, declaraţiile unor martori care indică altceva decât ceea ce susţin procurorii DNA în acuzaţiile pe care le formulează la adresa sa.

„Când stau şi citesc declaraţiile celor care au fost chemaţi ca martori văd cu totul şi cu totul altceva. Ceea ce am citit azi sunt nişte declaraţii ale unor martori”, a explicat Tăriceanu.

După ce a studiat pentru prima oară o mică parte din dosarul care îl vizează, Tăriceanu a spus ieri că, multe referiri nu au legătură cu persoana sa, iar unele pagini sunt secretizate. Mai mult, Tăriceanu spune că se vorbeşte despre o comisie rogatorie cu Israelul.

Dosar cu pagini șterse, secretizate

Întrebat dacă a văzut vreun denunţul până acum în dosar, preşedintele Senatului a negat. Acesta a precizat că în dosar sunt şi pagini şterse, secretizate.

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunţat marţi că studierea celor 73 de volume în cazul solicitării DNA de începere a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, va începe de miercuri şi va dura până luni, inclusiv.

DNA a anunţat, joi, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care se face referire este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărei nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în acre au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că nu ştie cum vor vota senatorii social-democraţi în privinţa solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, aceştia având ”personalitate”. El a mai spus că nu face bine nimănui o antepronunţare.

Recomandările redacției