Primarul din Bata, premiat de jurnalul regional „Banatul“

0
201

diploma primar micurescuDupă cum am mai scris în spațiul acestei rubrici, comuna Bata este considerată ca făcând parte, ca așezare, din fostul spațiu al Banatului Istoric. Cel puțin așa ne spune primul edil al comunei, om de-al locului, cunoscutul Ion
Micurescu. Activitatea pe care edilul bătan o desfășoară pe toate planurile – inclusiv cultural, fiind un mare iubitor și păstrător al tradițiilor străbune, inclusiv al straielor populare – a intrat pe bun drept în atenția unor entități cultural-sociale ce activează spațiul bănățan. Așa se face că, nu de mult, Ion Micurescu a fost din nou premiat drept „Primarul lunii martie al anului 2015“ pentru „ecourile“ pozitive pe care activitatea sa le generaeză în spațiul bățan și nu numai.
„Pentru a scoate la lumină tot mai multe din inestimabilele comori folclorice ale zonei, recent s-a inițiat o formulă prin care să fie încurajați cei care le promovează și susțin. Astfel, revista «Banatul» – al cărei președinte de onoare este Înalt Prea sfințitul Ioan, Mitropolitul Banatului Istoric – a hotărât să acorde periodic o distincție acelor primari care susțin aceste idei și au și o activitate edministrativă bună. Sunt numeroase întâlniri periodice între primari din județele Arad, Caraș-Severin, Timiș, unde se fac schimburi de idei și de experiență în diferite domenii. În cea mai recentă, ce s-a ținut la Dumbrăvița – județul Timiș, pe 25 martie, mi s-a acordat mie această onorantă distincție. Au fost prezenți atunci și președintele C.J. Caraș Sorin Frunzăverde și cel al C.J. Timiș, Titus Bojin. Următoarele întâlniri de acest fel s-au hotărât să se țină în diferite localități iar premierile să se facă în lăcașurile de cult din aceste localități“ ne-a descris pe scurt contextul primirii acestei distincții primarul din Bata.
Ar mai fi de adăugat câteva… vorbe din motivația lui Vasile Todi pentru acordarea acestei dinstincții. „Recent, am trecut prin comuna pe care o slujește, am ascultat oamenii locului vorbind despre dânsul ca despre un bătan la care promisiunea e sacră și irevocabilă. (…) Pentru considerația de care se bucură în comuna sa și pentru respectul cu care este înconjurat de semeni dincolo de hotarele locului nașterii sale, Colegiul Director al jurnalului regional «Banatul»  l-a desemnat în unanimitate Primarul lunii martie“.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.