Primarul comunei Vinga, Ioan Negrei, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul PNL Arad, că bilanțul celor trei ani de adminis­trare a Primăriei Comunei Vinga este unul bun, pozitiv. Acesta a explicat că pe lângă investițiile făcute în comună, a reușit să achite toate datoriile moștenite de la vechea administrație.
„Aș vrea să încep prin a vă spune că, pe lângă lupta cu achitarea datoriilor moște­nite de la vechea administrație, desfășurarea și finali­- zarea unor proiecte, precum și reorganizarea administra­ției locale, Primăria Comunei Vinga, în colaborare cu două asociații nonguvernamentale, formează cinci structuri de economie socială (SES) pe fonduri europene. Bilanțul ce­lor trei ani de administrare a Primăriei Comunei Vinga este, în general, unul bun. Față de anul 2012, când Primăria Comunei Vinga avea o datorie de aproximativ 2.000.000 lei, în prezent, instituția nu are datorii. Realizarea investițiilor la nivelul comunei Vinga și demararea altor proiecte noi au fost posibile doar după ce am reușit achitarea datoriilor moștenite de la vechea administrație. În legătură cu cele cinci SES-uri, comuna Vinga este prima din județul Arad care s-a asociat în vede­rea constituirii acestor structuri. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă cele două asociații, ASSOC Arad – reprezentată de doamna președinte Edita Iuhasz și ASSOC Baia Mare – reprezentată de domnul președinte Florian Sălăjan, nu ar fi inițiat această cola­borare. Colaborarea noastră cu cele două asociații este una foarte bună, iar acest lucru se datorează comuni­cării excelente dintre Primă­ria Vinga și cei doi președinți menționați. Aceste structuri vor funcționa în Vinga și vor putea presta servicii, la solici­tare, și în județ. Aceste asociații au ca scop dezvoltarea conceptului de dezvoltare socială în vederea creșterii calității vieții pentru persoanele vulnerabile, în special femei în situații de risc, familii care au mai mult de doi copii, familii monopa­ren­tale și persoane de etnie romă. Primăria Comunei Vinga are un rol foarte important datorită faptului că are pârghiile necesare de a susține aceste servicii. Aces­te servicii constau în îngriji-re și asistență medicală la domiciliu, pentru persoanele vârstnice, curățenie la domiciliu, meditații pentru copii, arhivare a documentelor și catering”, a declarat Ioan Negrei.
Totodată, primarul comunei Vinga a făcut și un mic rezumat al realizărilor actualei administrații locale. Este vorba de asfaltarea a 3 kilometri de străzi comunale, din totalul de 8 kilometri care urmează a fi realizaţi. Asta în contextul în care de la Revoluţie încoace nu s-au asfaltat mai mult de 1,5 kilometri.

Recomandările redacției