Primul festival medieval din orașul nostru, „Aradul la anul 1000”

0
431

Uite că și Aradul se va putea număra printre orașele cu festivaluri medievale, deci arădenii nu vor mai trebui să călătorească șase ore pentru a merge la Festivalul medieval de la Sighișoara.
Având în vedere că este An Centenar, evenimente ce au în prim plan activități precum trasul cu arcul sau demonstrații de luptă sunt tot mai căutate. Anul acesta, Andrei Moț, manager cultural și membru al formației de muzică medievală Lupus Dacus organizează Festivalul medieval: Aradul la anul 1000. Arădeanul anunță evenimentul ce ava avea loc între 21-23 septembrie, în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Arad. Acesta este un artist cu 16 ani de carieră și 450 de concerte în spate.
O atracție a acestui festival de artă medievală este cu siguranță grupul Ferðamenn [Frida­men] – Călătorii. Ferðamenn [Fridamen] – Călătorii este un grup de reconstituire istorică din perioada secolelor IX-XI, regiunea Suediei, satul Björkö [Birka]. Activitățile principale ale acestui grup sunt cele de tabară în drumeție, respectiv cele de meșterit în piele sau lemn.
„În ceea ce privește activitatea de tabără ne axăm pe reconstituirea unei tabere mobile, dar și pe activitățile mesteșugărești de prelucrare a pielii sau a lemnului. Pentru tabăra mobilă realizăm activități precum montarea corturilor, pregătirea focului (de la colectarea de lemne până la aprinderea lui prin diferite metode), procurarea hranei prin simulare de vânare și pregătirea acesteia așa cum
s-a preparat în evul timpuriu. Referitor la activitatea din jurul căminului suntem axați pe prelucrarea pielii și a lemnului. În alte situații avem neplăcerea de a ne duela cu unii atacatori care dau târcoale satului, cum ar fi animalele, dar și invadatorii din alte regiuni (vikingii)”, a menționat organizatorul evenimentului.
Arădenii vor putea încerca anumite activități, printre care: trasul cu arcul, gătitul, degustarea miedului, aprinderea focului prin diferite metode străvechi, dueluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.