Inspectoratul Școlar Județean Arad a organizat ieri o conferință de presă la care, pe lîngă Anca Stoenescu – inspector școlar general delegat, și Nicolae Pellegrini – inspector școlar general adjunct, au participat Adrian Todor și Dorel Căprar – deputați în Parlamentul României, și inspectori școlari pe specialități. Conferința de presă a avut pe ordinea de zi două subiecte: programul guvernamental Masa caldă și situația manualelor școlare în județ.
Deputatul Adrian Todor s-a referit pe larg la programul Masa caldă, afirmând și accentuând că Județului Arad nu i s-a luat nimic prin neincluderea în acest program, dat fiind că este program-pilot, deci în faza sa de studiu în teren, deci nu se putea lua ceva ce județul oricum nu avea. Tot legat de acest subiect, a mai afirmat că Aradul a fost cuprins în acest program în anul școlar trecut, iar Anca Stoenescu și o inspectoare școlară au confirmat că a funcționat fără probleme, Aradul fiind unul dintre cele 37 de județe în care programul a fost un succes, dintre cele 41 de județe plus sectoarele Municipiului București în care programul-pilot a fost pus în practică spre a fi evaluat.
Referitor la situația manualelor școlare, Adrian Todor, ca deputat de Arad și ca membru al comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Ca­merei Deputaților, a informat că situația manualelor cu gre­șeli grave de redactare s-a lămurit astfel: Editura Didactică și Pedagogică își asumă toate erorile apărute, manualele vor fi refăcute, iar ministerul de resort se va îndrepta în justiție asupra celor vinovați, spre a recupera pagubele. În aceeași ordine de idei, a informat că în anii trecuți manualele au conținut mult mai multe greșeli grave, dar nimeni n-a făcut un capăt de țară din asta, scandalul de anul acesta fiind văzut și ca o reacție la excluderea editurilor private de la editarea de manuale școlare.
Deputatul Dorel Căprar, președintele comisiei de apărare a Camerei Deputaților, și-a arătat nedumerirea că tinerii absolvenți de licee nu se îndreaptă spre școlile militare, fie ele ale Ministerului de Interne, fie ele ale Ministerului Apărării, deși nivelul de trai al angajaților din cele două sisteme ale siguranței naționale a crescut simțitor.

Recomandările redacției