Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a inițiat o campanie de informare la nivel național privind punctele gastronomice locale. De menționat că aceste puncte gastronomice locale
vor comercializa produse și preparate specifice anumitor zone, urmând a avea un meniu diferit de cel al restaurantelor care va conține cel mult două ciorbe sau supe, cel mult două feluri principale și, eventual, cel mult două deserturi, toate specifice zonei în care au fost deschise. „Această campanie răspunde cerințelor crescute în țara noastră de or- ganizare a unor unități de alimentație publică de tip familial care să ofere doritorilor produse și preparate alimentare specifice zonelor geografice ale României în codițiile respectării unor norme și condiții de igienă, astfel încât alimentele să fie sigure și sănătatea consumatorilor să nu aibă de suferit”, susține Viorel Agud, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad. Acesta mai susține că metodele de preparare ale meniului trebuie să fie pe cât posibil tradiționale, respectându-se condițiile de igienă. „Cei care doresc să înființeze aceste puncte gastronomice locale trebuie să se constituie într-o formă de organizare juridică, de tipul asociație familială, persoană fizică autorizată sau societate comercială. Prima condiție, având în vedere că acest tipur de activitate depășește cadrul consumului privat, este necesitatea obținerii documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, în conformitate cu Ordinul nr. 111/2008 al ANSVSA. Acest document se obține de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, de unde se pot obține toate informațiile generale despre funcționarea acestor puncte gastronomice locale”, a încheiat Agud.
(L.Ș.)
A1 344
Un pieton a murit pe DN7, la Șimand
citește mai mult »