Radu George ca Alex Ferguson: „Contract pe viață, doar că la Mailat nu va avea condiții de titlu”

0
137

Voința Mailat este divizionara a patra arădeană cu cea mai mare stabilitate la nivelul băncii tehnice. Radu George a ajuns la un deceniu pe banca „alb-verzilor”, iar condu­cerea nici nu se gândește să renunțe vreodată la serviciile sale.
„E bătut în cuie la Mailat. Dacă jucătorii mai vin și pleacă, Radu George e de neînlocuit. Dacă și el își dorește, va avea contract pe viață cu noi, ca și Alex Ferguson la Manchester United. Din păcate, nu va avea condiții de titlu și asta pentru că Mailatul nu are bază și nu-și va permite să susțină activitatea în Liga a III-a. Radu știe asta, ne acceptă cu bune, cu rele. Mereu lucrează cu jucătorii pe care ne permitem să-i aducem la Mailat, în general jucători tineri și face o treabă bună”, spune Laszlo Molnar, președintele Voinței.
„Rus poate juca în Liga 1”
În lungul mandat la Mailat, Radu George a avut la dispoziție fotba­liști care acum joacă mai sus. „Cred că am însemnat și noi ceva în carierele lui Cipri Rus, Alin Pavel, care acum joacă constant în Liga a II-a, sau Raul Stănaia, cel mai bun om al Ineului în Liga a III-a. Despre Rus chiar sunt convins că ar face față în Liga 1. A confirmat la orice nivel, UTA a câștigat destule puncte prin golurile sale și sunt convins că a atras atenția formațiilor din prima ligă. Sigur, ar fi ideal să promoveze cu UTA, dar, pe de altă parte, ar trebui să-și vadă de drum conform calităților native și muncii pe care o depune”, mai crede Molnar.
Tot mai puțini jucători serioși
Mailatul, ca majoritatea formațiilor care nu au obiective importante și implicit nu oferă condiții ieșite din comun, se confruntă cu lipsa fotbaliștilor dispuși să facă sacrificii pentru sportul-rege. „În general, avem băieți buni, care dau cât pot săptămână de săptămână, doar că la un moment dat se întâmplă să aleagă să plece în străinătate sau să-și ia un service solicitant, iar noi rămânem cu ochii în soare. Când vrem să-i înlocuim, aria de selecție e redusă, astfel că preferăm de multă ori să forțăm promovarea juniorilor, chiar dacă e evident că ei nu sunt copți pentru Liga a IV-a. Dar, avem norocul că lui Radu George îi place să lucreze cu tinerii, să le dea încredere și să nu fie descurajat de rezultatele mai slabe”, mai spune Molnar.
Vor un retur mai bun
Media de puncte a Mailatului în prima parte a sezonului este exact de unul pe meci. Cele 13 puncte o plasează pe Voința pe locul 10 la mijlocul întrecerii, conducerea clubului sperând într-un retur mai bun. „Cu două-trei achiziții, în apărare, pe centru și pe stânga și în atac, vom deveni mai pu­ternici. Pregătirea o reluăm spre finalul lunii ianuarie, avem destul de timp și pentru acumulări fizice și antrenamente cu mingea. Deocamdată, toată lumea a intrat în vacanță cu banii la zi, le dorim să aibă Sărbători Fericite!”, a mai transmis Laszlo Molnar.
„Tripa, la mâna Comitetului Executiv”
Chiar dacă în turul prezentei ediții de campionat, Mailatul nu a avut probleme deosebite cu arbitrajele, se știe că Laszlo Molnar nu e un fan al lui Claudiu Tripa, pe care l-a criticat dur în trecut. „Este la mâna Comitetului Executiv al AJF. Când făceam parte și eu din acest organism, am propus odată schimbarea sa, dar nu a fost majoritate. Acum nu mă mai interesează în mod special acest subiect. Oricum, Tripa nu va fi schimbat că așa vrea Molnar, Micula sau Puia, ci doar conducerea AJF-ului decide”, a încheiat președintele „alb-verzilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.