În cifrele oficiale, Aradul figurează cu una dintre cele mai scăzute rate ale șomajului înregistrate la nivel de țară. Cu alte cuvinte, potrivit datelor Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, Aradul este unul dintre județe cu cei mai puțini șomeri.

O medie a ratei șomajului realizată pe 10 luni ale anului trecut arată că, aceasta a fost de 1,37 la sută. În luna noiembrie a anului trecut, la agenția de șomaj erau înregistrați 2.929 de șomeri, dintre care, 1.475 femei.

Cei mai mulți șomeri provin din mediul privat. Mai precis, conform datelor realizate de AJOFM, din cei aproape  3.000 de șomeri cu acte în regulă, 2.457 au lucrat înainte în companii și firme private. Câteva sute de persoane șomere provin și din instituții de stat.

De asemenea, din totalul șomerilor, doar 821 beneficiau de ajutor de șomaj în luna octombrie a anului trecut. Ceilalți sunt neindemnizați, dar puși în evidență ca persoane aflate în căutarea unui serviciu.

Important de menționat că, numărul real al șomerilor este mai mare decât în datele agenției de șomaj. Și asta pentru că multe persoane fără serviciu, îndeosebi din mediul rural nu au fost luate în vreo evidență oficială. Sute de șomeri din mediul rural nu sunt informați în ceea ce privește dreptul la consiliere în vederea găsirii unui serviciu, prin AJOFM.

Arădenii care își caută un loc de muncă trebuie să știe că, luna viitoare, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă va organiza Bursa Muncii pentru femei. Mai multe informații vor fi prezentate în perioada următoare.

Recomandările redacției