În numerele trecute ale ziarului vă informam că Nicolae A. Aniţei, primarul oraşului Curtici a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Acum şi viceprimarul Petru Miloacă este acuzat de incompatibilitate. Opoziţia locală, care a iniţiat, săptămâna trecută, un proiect de hotărâre pentru demiterea viceprimarului, pe motiv că acesta nu-şi face treaba şi foloseşte maşina de serviciu în interes personal, a descoperit acum că Miloacă apare în documentele de la Registrul Comerţului ca fiind administrator al unei firme, deci este incompatibil şi el. O sesizare în acest sens a fost depusă la secretarul oraşului, în condiţiile în care acesta a refuzat să treacă pe ordinea de zi a şedinţei de ieri, proiectul de hotărâre privind demiterea viceprimarului. „Potrivit dispoziţiilor articolului 87, litera d din Legea 161/2003, funcţia de viceprimar este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, admi­nistrator, membru al consiliului de administraţie, ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale. Or, în certificatul de furnizare de informaţii numărul 12.483/ 25.03.2013, eliberat de ORC de pe lângă Tribunalul Arad (anexat prezentei) la data eliberării acestuia, domnul Petru Miloacă deţine calitatea de administrator al SC LPI Star Impex SRL, cu sediul în oraşul Curtici, strada Revoluţiei, numerele 51-53, bloc 3, scara B., apartament 11, judeţul Arad, funcţie pe care o deţine din data de 13.12.2000. Faţă de cele de mai sus, în baza articolului 91, alineatul 4 din Legea 161/2003, vă solicităm a propune prefectului judeţului Arad emiterea ordinului de încetare de drept a mandatului domnului viceprimar Petru Miloacă”, se arată în sesizarea semnată de consilierii locali Răzvan Bulboacă – PNL; Bogdan Ban – ACA (minorităţi), Vasile Demian – ACA, Ioan Abrudan – PSD, Gheorghe Mocuţa – PNL, Ioan Copil – PSD, Liviu Brânzan – PPDD şi Florin Peiţa – PNŢCD.
Şedinţă extraordinară
Mai mult, în condiţiile în care proiectul de hotărâre cu privire la demiterea viceprimarului nu a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de ieri, consilierii din opoziţie au depus o cerere pentru convocarea unei şedinţe extraordinare de consiliu pe 4 aprilie. Pe ordinea de zi apare un singur punct, schimbarea din funcţie a viceprimarului. „Ne-am întâlnit vineri în şedinţa pe comisii şi am văzut că nu exista proiectul de hotărâre pentru şedinţa de astăzi. La interpelarea noastră, secretarul a spus că are timp de 30 de zile de la data înregistrării şi că aceasta trebuie însoţită de un raport al aparatului de specialitate al primarului, fapt pentru care noi am depus o cerere pentru convocarea unei şedinţe extraordinare, pentru data de 4 aprilie. Legea nu spune că e obli­gatoriu să treacă 30 de zile de la depunerea proiectului, ci că poate fi convocată o şedinţă extraordinară”, susţine consilierul PSD Ioan Copil. În ceea ce priveşte refuzul de a pune pe ordinea de zi proiectul iniţiat de opozi­ţie, Copil susţine că este vorba despre o încercare de a se agăţa de putere cu orice preţ. „Se agaţă de putere cu orice preţ şi cu orice mijloace. Nu cred că face bine pentru bunul mers al oraşului, ţinând cont că în maximum zece zile trebuie votat bugetul şi se ridică un mare semn de întrebare dacă doi edili sunt incompatibili, dacă ar mai avea calitatea să gestioneze bugetul oraşului Curtici, care depăşeşte 100 de miliarde de lei vechi”, a mai spus Copil.
Un viceprimar resemnat
Pe de altă parte, viceprimarul Petru Miloacă, pare resemnat cu ideea că îşi va pierde postul. „Se pare că nu s-a făcut radierea de la Registrul Comerţului, deşi exista o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor prin care am fost revocat din funcţia de administrator. A fost o neglijenţă. Acum domnul secretar va face demer­surile necesare. Nu avem ce să facem altceva”, a declarat Miloacă.

Recomandările redacției