primaAceeași bătaie de joc, din același împrumut făcut de Primărie de la Banca Mondială, în cadrul aceluiași mega-proiect și în același Cartier Gai, însă pe o altă stradă.
Locuitorii de pe strada Fântânii s-au pomenit că strada „o ia la vale” și așteaptă ca o porțiune considerabilă a părții carosabile din apropierea intersecției cu șoseaua de centură să fie reparată după ce locul asfaltului a fost luat de un hău de proporții. Mai ghinioniști decât vecinii lor de pe strada Dunării, rămași la rândul lor în aceeași situație la sfârșitul săptămânii trecute,locuitorii de pe strada Fântânii stau cu strada surpată de două săptămâni, timp în care au avut parte și de peripeții neplăcute cauzate de prăbușirea părții carosabile.
Le-a dispărut drumul în pământ
La fel ca și în cazul șoselei surpate de pe strada Dunării, între timp acoperită cu un strat de piatră, municipalitatea aruncă vina în spatele aceluiași constructor care a câștigat licitația lucrărilor de asfaltare din Gai. Locuitorii spun că muncitorii au poposit, în urmă cu câteva zile, pe strada lor, lucru lesne de observat prin prezența celor două mormane de pietriș depozitate pe partea carosabilă, de o parte și de cealaltă a porțiunii surpate ce măsoară aproximativ un metru adâncime și peste doi metri lățime. Echipa de muncitori a făcut, însă, mai mult rău decât bine, iar mai apoi a dispărut și nu a mai revenit pentru a finaliza lucrarea. „Au fost aici muncitorii și, după ce s-au apucat să lucreze, au lovit cu utilajele în țevile de apă, care trec exact prin partea laterală a zonei care a căzut. Așa am rămas și fără apă. Au adus pietrișul, au tăiat asfaltul pe părțile laterale ale gropii, apoi au plecat și nu s-au mai întors nici până în ziua de azi”, explică unul dintre localnicii străzii afectate.
Proiectul „Reabilitarea zonelor urbane cu deficienţe severe ale serviciilor de canalizare din municipiul Arad”, a fost finanţat de Primărie cu bani de la Banca Mondială și a cuprins mai multe cartiere din municipiu. Lucrările care acum se dovedesc a fi de o calitate cel puțin îndoielnică nu au împlinit, încă, șase luni. Costurile imense care au fost înghițite de mega-proiectul fluturat de edilul-șef în campania electorală și care i-au îndatorat, în definitiv, pe aceiași cetățeni, plătitori de taxe și impozite locale mărite, ce astăzi se văd cu străzile surpate, nu dau bătăi de cap autorităților locale. Tot cetățenii sunt cei care se întreabă cum a fost posibil ca o sumă exorbitantă de bani luați cu împrumut de Primărie să se ducă pe apa sâmbetei pe o lucrare care, în realitate, nu face nici cât o ceapă degerată. „Nu cred că mai e nimic de explicat aici… Primăria își bate joc de noi. Stăm de două săptămâni cu drumul surpat și îi mulțumim lui Dumnezeu că nu a căzut nicio mașină și nici un om în ditamai groapa. Ei, la Primărie, normal că nu se simt vinovați, doar își recuperează banii pentru datoria către bancă tot de la noi, cei care plătim impozite mai mari și nici nu știm de ce”, concluzionează un alt localnic de pe strada Fântânii.

Recomandările redacției