Recepție finală la investițiile din infrastructura de apă – canal de la Pecica

0
86

La Pecica, rețelele de apă și canalizare, reabilitate și extinse pe fonduri nerambursabile au avut recepția finală, făcută de reprezentanții Companiei de Apă Arad. La începutul acestei săptămâni s-a făcut semnarea procesului verbal de recepţie finală a lucrărilor realizate prin Contractul CL12 „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare Pe­cica” din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea infra­- structurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, având ca beneficiar operatorul regional, S.C. Compania de Apă Arad S.A.
Investițiile din infrastructura de apă – canal s-au ridicat a peste 25,9 milioane de lei, acestea debutând în 2013.  După recepţia la terminarea lucrărilor, care a avut loc în luna iunie a anului 2016, a urmat o perioadă 12 luni de notificare a defectelor, timp în care funcţionarea acestor lucrări a fost corespunzătoare iar neregulile constatate au fost remediate, fiind astfel îndeplinite condiţiile pentru efectuarea recepţiei finale.
La capitolul apă potabilă, prin acest contract de lucrări s-au realizat: extinderea reţelei de distribuţie apă potabilă cu aproximativ 23 kilometri, realizarea a 1.599 de branşamente de proprietăţi şi montarea a 177 de hidranţi subterani. Pe sectorul de canalizare s-a realizat extinderea reţelei de canalizare, cuprinzând extinderea reţelei de canalizare gravitaţională cu o lungime de aproximativ 43 km, fiind realizate şi 2.993 de racorduri individuale. De asemenea, a fost reabilitată staţia de pompare apă uzată existentă, fiind executate şi cinci staţii intermediare de pompare a apelor uzate cu conductele de refulare aferente în lungime de 1,3 kilometri.
CL12 „Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare Pecica” este cel de-al patrulea contract recepţionat final de către Compania de Apă Arad şi cel de-al optulea contract de lucrări adjudecat în cadrul proiectului major de investiţii.
Derulat în perioada 2007-2016, proiectul Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul
Arad a avut valoare totală de 328.035.208 lei, defalcată pe surse de finanţare astfel: 76,48% contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,70% cea a Guvernului Româ­- niei, iar 1,80% contribuţia autorităţilor locale din aria pro­- iectului, diferenţa de 10,02% fiind susţinută de S.C. Compania de Apă Arad S.A. prin credit bancar. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.