Registrul Comerțului trece la radierea PFA-urilor și II-urilor care nu au actualizat obiectul de activitate

0
344

Arădenii care desfășoară diferite activități trebuie să știe că, Oficiul pentru Registrul Comerțului (ONRC) a dat termen limită pentru actualizarea obiectului de activitate. Data de 18 martie a fost ultima zi până la care, persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale (II) și-au putut actualiza obiectul de activitate, conform Legii nr. 182/2016. Intreprinderile individuale și persoanele fize care nu au procedat în cosecință vor fi radiate dfe ONRC

„(…)Oficiul registrului comerțului radiază din oficiu, în termen de 60 de zile de la împlinirea celor doi ani de la data intrării în vigoare a legii, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de actul normativ menționat”, se arată într-o informare trimisă de Registrul Comerțului.

În februarie 2019, Aradul avea un număr de  30.414 profesioniști activi din punct de vedere economic, din care 19.387 persoane juridice și diferența, persoane fizice autorizate. Numărul acestora a crescut ușor față de anul 2018.

O altă situație a ONRC arată clar că, la 31 ianuarie 2019, în județul nostru erau active exact 11.027 de persoane fizice autorizate și intreprinderi individuale.

Potrivit prevederilor Legii 182/2016, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate este mai mare de cinci, în cazul unui PFA și zece în cazul unui II au obligația de a solicita Oficiului Registrului Comerţului modificarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate. „În acest context, vă facem cunoscut că cererile (formulare-tip) având ca obiect înregistrări în registrul comerțului, inclusiv cele privind modificarea obiectului de activitate al PFA/II și, după caz, înscrisurile doveditoare pot fi transmise/depuse de solicitanți prin: poștă, mijloace electronice, utilizând portalul de servicii online al Oficiului Național al Registrului Comerțului, https://portal.onrc.ro (cu semnătură electronică extinsă), respectiv direct la sediul oficiului registrului comerțului de pe lângă tribunalul în raza căruia PFA/II și-a stabilit sediul profesional“, au transmis reprezentanții Oficiului pentru Registrul Comerțului, la momentul anunțării termenului limită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.