Replică halucinantă a Primăriei cu privire la prețul uniformelor polițiștilor locali

0
224

În urma articolului în care arătam ce a postat Marcel Chișcan pe Facebook, în ceea ce privește contractul pentru achiziționarea uniformelor pentru polițiștii locali, Primăria Municipiului Arad a „croit” o explicație. Primăria se scuză că e un contract care va fi derulat pe 4 ani, dar totuși câte uniforme schimbă un agent în 4 ani? Cele mai mari case de modă vor fi umilite, pentru că nu au atâtea rânduri de țoale în timpul unei prezentări, câte au polițiștii locali arădeni. După calculele noastre, zilnic ar trebui să le facă uniforme, ca să se ajungă la suma de 360.000 de euro. Primăria Municipiului Arad, de fapt, și-a făcut rezerva, să nu fie luată prin surprindere.

În vederea achiziţionării de uniforme pentru dotarea agenţilor din cadrul Direcţiei Genenerale Poliţia Locala Arad s-a atribuit un acord cadru cu o durată de 4 ani de la data semnării contractului, în valoare de maxim 1.685.900 lei (fără TVA). Acordul cadru a fost încheiat în data de 11.10.2018. Aceasta nu înseamnă că Primăria Municipiului Arad va achiziţiona efectiv, pe parcursul celor 4 ani de zile, uniforme în valoare de 1.685.900 lei (fără TVA). Vorbim despre estimarea unei sume maxime, astfel încât nici măcar în situaţia unor mari fluctuaţii de preţ să nu fim puşi în imposibilitatea de a dota cu uniforme agenţii Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad. Furnizarea uniformelor se va face în cadrul acordului cadru în baza unor contracte subsecvente care reprezintă angajamentele legale. Primul contract subsecvent a fost încheiat în data de 2.11.2018 în valoare de 159.804 lei (fără TVA). Cantităţile de produse care fac obiectul Acordului Cadru (4 ani) au fost estimate ţinând cont de prevederile Legii155/2010 şi a HG 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale”, spun reprezentanții Primăriei Municipiului Arad.

În articol scriam că: Primăria Municipiului Arad va plăti aproximativ 360.000 de euro (1.685.900 de lei) pentru uniformele poliţiştilor locali, potrivit unei licitaţii publice. Postarea unui arădean cu datele anunțului de atribuire a stârnit un val de reacții pe Facebook.  „360.000€ – uniforme la poliția locală… Angajați 178 de persoane din care ne-purtători de uniformă cel puțin vreo 20-30 (Serviciul disciplina în construcții, birou tehnic informatic și mai câțiva) deci în total, cu mare indulgență, maxim 150 de persoane… Așadar cel puțin 2.400€/persoană pentru uniforme… Inițial am crezut că o fi trecut Pro Arhitectura în industria modei sau că a deschis Glad Varga croitorie, dar nu, de fapt beneficiar al contractului e o firmă cu un singur angajat și care a avut, cel mai mult într-un an, o cifră de afaceri cam cât contractul pentru uniforme… Așa-i când sunt bani de la buget, munciți de alții, într-un oraș cu cele mari taxe din vestul țării… Transpuns în lei la cursul zilei înseamnă 11.401 lei/persoană… Temă de casă: calculați câte luni muncește un operator din zona industrială pentru ca din taxele de pe salariul lui să plătească uniforma unui gardian public, pardon, polițist comunitar… Apropos „justiția” aia „corectă” pe care o apără unii dintre noi, unde-i?… Coldea ce mai face, e bine sănătos?”, a scris Marcel Chișcan pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.