Marţi, în data de 27 octom­brie, Familia Regală a României a dezvelit o placă inaugurală care serbează incheierea a opt ani de lucrări de restaurare a Castelului Regal de la Săvâr­şin.
Evenimentul s-a desfăşurat în grădina castelului în prezenţa  Alteţelor Lor Regale Princi­pesa Moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu, dar şi a autorităţilor locale şi reprezentanţi din societatea civilă bă­- năţeană.
Lucrările de restaurare la castel au durat din luna mai a anului 2007 până luna aceas­ta. Lucrările s-au desfăşurat după un plan realizat de către Şerban Sturdza, arhitectul Ca­sei Regale, după care la lucrări au mai contribuit şi arhitecţii Emilian Cordoş şi Eugen Pănescu.
De mare ajutor în aceşti opt ani la lucrările care s-au desfăşurat în aceşti opt ani au fost angajaţii Casei Regale dar şi colaboratori din administraţia locală a comunei Săvârşin şi a comunelor învecinate. Au fost inaugurate pe lângă lucrările de construcţie şi lucrările de re­fa­cere a decoraţiunilor interioare şi a mobilierului dispărut în anul 1948.
Au lucrat în aceşti ani, sute de meşteri specialişti, ajutaţi chiar de membrii familiei regale, care au contribuit direct la refa­cerea clădirii istorice.
Marţi s-a sărbătorit înche­ierea unui laborios proces de restituire istorică şi culturală, pe care Familia Regală l-au dorit un exemplu al societăţii româ­neşti.
După inaugurarea de la Cas­telul Regal a urmat o demonstraţie în aer liber a Asociaţiei Române de Aeromodelism în care timp de 25 de minute, 11 membri ai asociaţiei au efectuat zboruri cu aeromodele pe peluza din faţa castelului.
Pe domeniul familiei regale mai este un număr mare de clădiri vechi de dimensiune mai mică, care se vrea pe viitor a fi şi ele la rândul lor restaurate, care vor fi folosite drept un mij­loc de instruire pentru tinerii români care sunt doritori de a învăţa arte şi meserii.
Evenimentul a fost de ase­menea dedicat şi zilei de naş­tere a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.

Recomandările redacției