Rețelele de apă din mai multe zone ale municipiului intră în reabilitare

0
177

Noi investiții în infrastructura de apă vor fi derulate în municipiu în următoarea perioadă. Arădenii se pot aștepta de pe acum că, în curând se va lucra în mai multe zone.

De această dată, Compania de Apă a anunțat semnarea contractului CL1 „Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad şi o aducţiune în localitatea Fântânele“.

Contractul se ridică la peste 20,1 milioane de lei și este cel de-al patrulea semnat în cadrul Masterplanului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad“. Lucrările urmează să fie executate în decursul a un an, la care se adaugă 24 de luni perioada de notificare a defectelor.

Constructorul va intreprinde lucrări de reabilitarea a 7,1 kilometri de artere apă potabilă, vizând următoarele străzi: Calea Aurel Vlaicu, B-dul Revoluției, Calea Iuliu Maniu, Calea Radnei, Corbului, Făt-Frumos, I.C. Brătianu, Mărţişor, Meşterul Manole, Războieni, Milcov și Viaduct Micalaca.

Prin contractele pe care le cuprinde, proiectul Fazarea proiectului Extinderea şi Modernizarea Infrastructurii de Apă şi Apă uzată în Judeţul Arad are ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată în vederea conformării cu prevederile Tratatului de Aderare şi ale Directivelor Uniunii Europene.

Masterplanul pe apă – canal se ridică la peste 148.4 milioane de lei de lei, din care 89,98 % reprezintă finanţare nerambursabilă formată din contribuţii de la: Fondul de Coeziune (85%), Bugetul de Stat (13%) şi bugetul autorităţilor locale din aria proiectului (2%), diferenţa de 10,02 % fiind asigurată de Compania de Apă Arad S.A. Fondurile au fost obținute în vederea continuării şi finalizării investiţiilor începute cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013 (POS Mediu 2007 – 2013).

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.