Revine înghețul la Arad

0
344

Schimbarea vremii are loc din cauza unei mase de aer siberian care îşi face simţită deja prezenţa în jumătatea de Nord a ţării.

Marţi vine cu vreme ploioasă, excepţie făcând vestul ţării. Meteorologii anunţă maxime de 10 grade în Moldova, 11 în Maramureş, 13 în Crisana, 13 în Transilvania, 14 în Banat, 17 în Oltenia, 15 în Muntenia şi 14 grade în Dobrogea.

BANAT

Intervalul va debuta cu vreme caldă, însă ulterior se va răci accentuat, iar în perioada 26–29 martie vor fi maxime termice, în medie regională, de 10…12 grade și minime în jur de 0 grade, chiar mai coborâte în 28 martie, când se va ajunge la valori de -2 grade. După acest interval, tendința va fi de încălzire treptată, de la o medie regională a valorilor maxime de 12…14 grade, până la 16…17 grade. Tendința va fi asemănătoare și pentru valorile minime de temperatură, aceastea urmând să ajungă la 4…5 grade. Regimul pluviometric se va menține în general deficitar. Ploi slabe se vor semnala la începutul intervalului și cu o probabilitate în creștere după 3 aprilie.

CRIȘANA

Media valorilor maxime va scădea de la 17 grade în prima zi a intervalului, până la 8 grade în 27martie, iar ulterior va crește la 14 grăde la finalul lunii martie. Pentru a doua săptămână, cu mici variații, se vor atinge maxime, în general, de 15…16 grade. Media temperaturilor minime va fi de 3…4 grade în primele două zile, apoi va scădea semnificativ, iar în 28 martie se va ajunge la minime în jur de -3 grade. Până în 2-3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de 0…1 grad, apoi va crește ușor, la valori de 3…4 grade. Se vor semnala ploi slabe la începutul perioadei, apoi probabilitatea de apariție a acestora vă fi din nou în creștere după 3 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.