Un proiect umanitar ambițios și fără precedent în Arad, promite mai multă mobilitate, precum și creșterea calității vieții, pentru persoanele cu dizabilități. Este vorba de proiectul: „Centru de mobilitate – taxi gratis” pentru municipiul Arad, lansat duminică, 19 mai, la Cantina Municipală, în prezența reprezentanților asociației pentru persoane cu dizabilități „Ridică-te și umblă” – filiala Arad, inițiatoare a acestui proiect. La lansare au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și reprezentanți ai Asociației Distroficilor.

„Prin acest proiect, persoanele cu dizabilități care nu se pot deplasa vor fi asistate și pe baza unei comenzi telefonice adresate coordonatorului de proiect, care este și șoferul mașinii adaptate, vor fi preluate și transportate la destinația solicitată. Persoana cu dizabilități care va apela la centru va fi ajutată să își rezolve problemele“, au susținut reprezentanți ai asociației „Ridică-te și umblă”. Proiectul este dedicat celor trei categorii de persoane cu probleme fizice: locomotori, nevăzători și hipoacuzici Mașina centrului este adaptat perfect pentru cerințele și nevoile persoanelor cu dizabilități. Beneficiarii ar urma chiar să fie însoțiți în diverse instituții, pentru rezvolvarea unor probleme, atunci când este cazul.

Mașina centrului a fost prezentată tuturor celor prezenți.

Asociația sprijină mii de membri

Cu prilejul lansării proiectului a fost marcată și aniversarea Asociației pentru persoane cu dizabilități „Ridică-te și umblă” – filiala Arad, membri acesteia reunindu-se pentru momentul festiv. Conducerea Consiliului Județean, reprezentată la acțiune de vicepreședintele Sergiu Bîlcea le-a transmis celor prezenți că va asigura susținere asociației, în inițiativa de sprijinire a persoanelor cu handicap.

Asociația „Ridică-te și umblă” a fost înființată în anul 2010, 18 aprilie și are 27 de filiale în întreaga țară, cu peste 3.500 de beneficiari și cu peste 4.000 de voluntari.

Între proiectele notabile pe care asociația le-a dezvoltat se numără: taberele anuale de 7 zile care reunesc aproape 200 de participanți,  concerte umanitare, excursii în țară și străinătate, furnizarea de cărucioare și alte material specific dizabilităților, integrarea persoanei cu dizabilități în spatiul muncii, consiliere în spitale oferită de persoane cu dizabilități, proiecte de conștientizare a elevilor din școli, sub titlul „Diferiți, dar egali” susținute de persoane cu dizabilități, activități sportive și altele.

Sandra Stoler

Foto: Andreea Daniela

 

Recomandările redacției