S-a dat startul la…Start-Up Nation!

0
262

 

Joi, 27 decembrie, de la ora 10:00, aplicaţia online pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 este deschisă oficial. Pentru înscriere, nu trebuie să plimbați hîrții pe la ghișeele diverselor instituții, ci o puteți face de acasă de la calculator. După ce ați introdus datele, aplicația de pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat calculează singură punctajul, conform grilei de evaluare care, de asemenea, se află pe site-ul instituției, în secțiunea dedicată programului, respectiv la adresa:

”Start-Up Nation este un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Chiar dacă crearea unui loc de muncă cu normă întreagă este precondiție a participării la program, scopul Start-Up Nation este în primul rând crearea unor afaceri sănătoase, sustenabile – motiv pentru care, explică ministrul, ”punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice” care sunt punctate suplimentar (60% din planul de afaceri – 10 puncte, 50% din planul de afaceri – 5 puncte).

Sprijinul financiar pe care-l oferă programul merge până la 200.000 de lei, cu posibilitatea unui avans de 30% din suma totală obținută.

Calificarea în etapa de verificare administrativă implică mai multe condiții. Trebuie să obțineți cel puțin 50 de puncte din cele 100, să fiți la prima dumneavoastră afacere, care să fi fost

înființată după data de 30 ianuarie 2017. Domeniile eligibile sunt producția şi industriile creative (cel mai bine punctate), apoi serviciile și comerțul.

Plăţile în valută se vor face la cursul BNR din ziua publicării programului în Monitorul Oficial (20 decembrie 2018), adică la 4,6598 pentru 1 euro. Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.