S-au făcut multe în Sebiș, dar mai sunt proiecte pentru viitor

2
188

de Voicu Sida

În Sebiș până mai ceva vreme în urmă era o liniște totală, parcă era o familie exemplară. Acum vezi fel de fel de bisericuțe, trei –patru, cinci-zece persoane la un loc discutând, punându-și întrebări. „Oare ce s-a întâmplat în orașul nostru de este atâta dușmănie? Chiar cum ar fi un stup de albine fără matcă. Asta este de când domnul Feieș a părăsit Primăria. A preluat frâiele răposatul Demetrescu, ca primar interimar, care săracul a plecat mult prea devreme dintre noi “. Chiar am auzit din gura unor cetățeni  că nu le mai vine să meargă prin primărie de când a părăsit primarul Demetrescu această instituție, prin deces. În cele din urmă, în fruntea administrației a rămas domnul Teodor Toma viceprimarul orașului și administratorul public Cristian Feieș.  Cei doi oficiali vor gospodări Primăria până la alegeri. Toți oamenii cu care am discutat sunt mulțumiți de activitatea lor, dar și de felul în care sunt tratați când merg la Primărie. Nu putem să nu avem cuvinte frumoase și la adresa Consiliului Local. „Acum mai sunt printre ei unul –doi de altă parte. Dar este normal să fie așa“, au precizat câțiva sebișeni, joia trecută la piață. Dar să revenim la discuția noastră.

Domnule viceprimar, cum vi se pare administrația, având în vedere că noi ne cunoaștem de mai multă vreme, chiar de când ați mai fost viceprimar?

Da, să știți că este greu, dar eu am rămas cu un of în suflet, de la dispariția lui Demetrescu. Dar asta este viața, trebuie să mergem mai departe. Îl am alături de mine pe domnul Cristian Feieș, care este administratorul Primăriei.

Ce proiecte aveți în vedere?

Da, avem proiecte pentru pista de biciclete, pe traseul Sebiș- Prăjești, Sebiș –Prunișor, Sebiș- Buteni și Sebiș –Bârsa. Toate acestea au o lungime de 9,1 kilometri. Vom asfalta de la Prăjești la Sălăjeni pe o lungime de doi kilometri. De asemenea, avem un alt proiect de începere a lucrărilor la Stația de epurare. Vom continua lucrările la podul de la centura orașului, strada Madrid. Acolo vor fi realizate trotuare și balustrade.

Cu bugetul cum stați?

Da, avem un buget care nu este suficient pentru toate proiectele pe care le avem în gând, dar probabil  vom mai primi ceva la rectificare. Cu ce am primit până acum nu vom putea realiza mare lucru.

 Dar, parcă spuneați că mai aveți și alte proiecte.

Da, construirea unui bloc ANL cu 24 de locuințe pentru tineret, mai un proiect de schimbare a țevilor de azbociment.

Dumneavoastră, domnule Cristian Feieș, cum vedeți viitorul orașului Sebiș, ca tânăr angrenat  în administrație?

Cred  că proiectele cu fonduri europene și surse colaterale de finanțare pot fi o soluție foarte bună pentru dezvoltare. Avem în vedere amenajarea unor parcări pe centru. Mai intră în discuție și amenajarea drumului spre cimitirul din satul Donceni și retehnologizarea Stației de tratare a apei. Totodată, reamenajarea parcurilor și realizarea tuturor demersurilor privind aducțiunea gazului în orașul Sebiș și alte obiective importante sunt pe agenda noastră. S-au făcut multe în Sebiș, dar mai sunt de făcut lucruri. Noi să fim sănătoși și sunt convins că vom putea  să le ducem la bun sfârșit pe toate.

Până la urmă însă, cea mai autorizată voce este cea a cetățenilor. De aceea, fiind și zi de piață la Sebiș, am întrebat câțiva oameni ce ar dori să se facă în orașul lor. Aproape la unison au spus că introducerea gazului ar fi o mană cerească, însă totul se rezumă la bani. „Dar foarte important este și să vrei să te ocupi. Nu mai este însă mult și apele se vor limpezi și vom vedea cine va face acest lucru pentru noi “, au spus, în cor, câțiva localnici.

Voicu Sida

2 COMENTARII

  1. Voicule, nu știai că toți sebișenii se plâng de administrația orașului, de clanul Feieș, de hoțiile de-acolo? Vorbește cu oamenii de pe stradă, nu cu ciocoii din primărie. Halal ziarist, n-am ce zice! S-a dus dracului Glasul, a ajuns ca pe vremea când era trompeta PD-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.