Safari de oameni la Păuliş: un bărbat a tras cu puşca de vânătoare în trei vecini

0
161

puscaUn vânător din Păuliş a fost reţinut, aseară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, după ce, în urma unui conflict între vecini, a tras cu arma de vânătoare asupra a trei persoane, două dintre ele (soţ şi soţie) fiind rănite.

Procurorul de caz Pavel Palcu, cel care anchetează această faptă, ne-a declarat: „Aseară, în jurul orei 21,30, a izbucnit un scandal între acesta şi vecinii săi. Cei din urmă i-au reproşat vânătorului că un câine de-al său a distrus gardul proprietăţii în momentul în care animalul a sărit în curtea lor. Scandalul a degenerat în momentul în care vecinii au aruncat cu pietre după el. La faţa locului a mai intervenit o persoană, care a încercat să aplaneze conflictul, dar fără sorţi de izbândă”.

Bărbatul, care tocmai se întorsese de la o partidă de vânătoare, şi-a ieşit din pepeni şi a intrat în casă de unde s-a întors cu o puşcă. Nu s-a mai apropiat de vecinii şi, punându-şi un cartuş cu alice pe ţeavă a tras, de la o distanţă de aproximativ 30 de metri, asupra vecinilor săi, dar şi a „bunului samaritean” care a încercat să aplaneze conflictul.

„Alicele erau de calibrul 3,5 mm. Două persoane au fost rănite, dar ce care a avut cel mai mult de suferit a fost bărbatul care a sărit să-i despartă”, ne mai declară Pavel Palcu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Bărbatul reţinut este acuzat, în această fază, pentru comiterea mai multor infracţiuni: tentativă la omor deosebit de grav (ţinând cont şi de faptul că a tras asupra mai multor persoane), ultraj contra bunelor moravuri şi uzul fără drept de armă.

În cursul acestei zile, anchetatorii îl vor prezenta instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Momentan, încadrarea corectă a faptei mai depinde doar de constatările medico-legală şi de cele tehnico-ştiinţifice balistice.

 

Dacian Don

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.