Echipa fanion a Aradului trece printr-un moment de cumpănă al existenței sale. Cu toți banii primiți de la Primărie (aproximativ 1 milion de euro pe sezon), pe bază de proiecte, UTA nu se poate descurca cu salariile fotbaliștilor și antrenorilor pentru obiectivul mult râvnit al promovării în Liga 1. Însă, nici măcar politica de low-cost nu are susținere reală, atâta timp cât campionatul ligii secunde se anunță mai puternic ca niciodată la ambii poli ai clasamentului.
Prin urmare, ceva trebuie să se întâmple în maxim o săptămână-două pentru ca „Bătrâna Doamnă” să rămână în picioare și să poată opta cu toată convingerea pentru o strategie, oricare ar fi aceasta. Ionuț Popa nu se mai ascunde după deget și spune răspicat că fără obiectivul primelor locuri nu mai rămâne acasă, ci va opta pentru una dintre ofertele pe care le are pe bani frumoși din primele două eșaloane din România. Chiar înainte de deplasarea echipei la Pitești, pentru ultima etapă de campionat, „Mister” a lăsat să se înțeleagă faptul că lucrurile se mișcă puțin la nivel de negocieri și discuții pentru intrarea capitalului privat la UTA.
Chiar și presa centrală a semnalizat interesul lui Mirel Rădoi, susținut de investitori arabi, pentru preluarea frâielor la echipa arădeană. De altfel, fostul fundaș și antrenor al Stelei a fost văzut vineri seara, în tribunele arenei „Nicolae Dobrin”, unde s-ar fi convins la rândul său de potențialul tinerilor „Bătrânei Doamne”.
Dar, bătaia peștelui ar fi în altă parte. Din câte se aude, marți sau miercuri, ar trebui să ajungă la Arad un grup de investitori belgieni pentru a discuta concret despre posibi­litatea finanțării grupării emblemă a orașului și beneficiile pe termen mediu și lung ale infuziei de capital. Dacă se bate palma cu autoritățile locale și actuala conducere a clubului, care – de altfel – a spus în mai multe rânduri că e dispusă să facă un pas înapoi, atunci munca poate începe imediat.
Ionuț Popa ar putea primi atribuții și mai mari, în sensul în care s-ar ocupa direct inclusiv de transferuri, dar și de organizarea clubului la toate nivelurile. Se aude, că belgienii ar putea pro­pune și ei câțiva jucători străini, dar „Mister” s-ar orienta mai degrabă spre cei pe care deja îi cunoaște bine la nivelul primelor două ligi din România. Retrogradarea lui ACS Poli în Liga 2-a, pecetluită sâmbătă seara, i-ar putea pica bine UTA-ei, în sensul că unii fotbaliști care au lucrat în general bine cu Popa pe Bega ar putea fi aduși mai ușor pe Mureș. Însă, repetăm, toate planurile pleacă de la asigurarea fondului de salarii din bani privați, iar în cazul atacării promovării, acesta nu ar fi deloc de neglijat.

Recomandările redacției