IMG_2459 IMG_2470 IMG_2498 IMG_2502 IMG_2507 IMG_2522 IMG_2540Primăria Comunei Buteni și Consiliul Local Buteni au organizat manifestarea intitulată simplu „Sărbă- toare la Buteni“. Din capul locului trebuie precizat că sărbătoarea de duminica trecută a fost finanțată exclusiv din sponsorizări, sponsorii solicitând să nu li se dea numele în presă.
După cum ne spuneau organizatorii, oamenii au apreciat efortul depus. „La sărbătoare au fost prezenți aproape 5.000 de spectatori – după estimările cunoscătorilor. Spectacolul organizat s-a ținut pe terenul de sport, numeroșii spectatori fiind atât în incinta cât și în exteriorul terenului. Parcă de la un an la altul vin tot mai mulți spectatori, poate și datorită bunei organizări“ – au precizat aceștia.
Alaiul l-a avut în frunte pe primar
Sărbătoarea a avut și o paradă stradală. Alaiul – care l-a avut în frunte pe primarul comunei, Petronel Mărcuț – a fost format din echipe de dansatori, muzicanți, tineri călăreți cu cai frumos împodobiți și numeroși alți participanți. Acesta a pornit de la terenul de sport și s-a deplasat spre centrul comunei, întorcându-se apoi tot la terenul de sport unde artiștii au urcat pe scena amenjată aici.
În cuvântul său de deschidere, primarul Petronel Mărcuț a salutat numeroșii spectatori și a evidențiat prezența unor oaspeți deosebiți. A înșirat apoi câteva proiecte și realizări, precizând că „împreună cu viceprimarul Alexandru Feier am reușit realizarea acestor obiective, cu Consiliul Local și cu echipa din primărie; cu toții am făcut treabă bună. Am realizat 10 km de drum agricol, am băgat apa pentru Cuiedani care au «visat» de 45 de ani să aibă apă la robinet – și acum o au; am terminat Centrul de Informare Turistică; am terminat Parcul Co­­piilor; am modernizat centrul comunei; acum facem Căminul Cultural din Cuied – proiectul e deja gata; rezolvăm apa în Berindia și Păulian iar peste o lună vom începe canalizarea în Buteni. Deci eu consider că nu am stat cu mâinile în șolduri să aștept să-mi cadă din cer!“ – a subliniat edilul.
Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean Arad a spus, printre altele: „așa-i place românului – după ce a făcut treabă să se adune și să petreacă. Îl felicit pe domnul primar pentru realizări și pe toți cei care au fost implicați dar și pentru manifestare. Dincolo de petrecerea în sine, sărbătoarea organizată este un act cultural iar noi cei de la Consiliul Județean sprijinim ceea ce înseamnă act cultural, tradiție, pentru că poporul român a dăinuit peste veacuri pentru că și-a prețuit și păstrat cultura, tradi­țiile și credința în Dumnezeu“.
Spectacol de excepție
Primarul a prezentat apoi lista cu cei care urmau să evolueze în cadrul spectacolului dintre care ansamblurile de dansuri „Românașul“ din Zimand, „Lioara “ din Buteni, „Druscelele“ din Bârsa dar și interpreții: Cosmina Brădean, Adelina Costea, Maria Moț, Radu Borlea, Sorina Lupșa, Mălina Drăucean, Delia Ruja, Ciprian Zapota, alături de orchestra „Rapsodia“ condusă de Vasile Rus. Au mai fost prezenți renumiții soliști: Vasile Coca, Nicu Vesa, Simona Boncuț, Tinu Vereșezan, Daniela Han, Radu Vand, Ioana Luguzan, surpriza constituid-o prezența solistului Radu Ille care a ridicat publicul în picioare prin evoluția sa, fiind aplaudat la scenă deschisă.
A fost și un foc de artificii care a luminat, ca ziua, tot Buteniul, în toate culorile, fiind pe placul tuturor spectatorilor, indiferent de vârsta lor.

Recomandările redacției