Scandal în CLM: Lia Ardelean l-a acuzat pe Falcă de şantaj, iar primarul a încercat să dea lecţii Opoziţiei

0
160

clm paginaDeşi cele mai multe dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a CLM au fost votate în unanimitate sau cu o majoritate consistentă, şedinţa de ieri nu a fost una liniştită. Între primarul Gheorghe Falcă şi consilierii Partidului Conservator au avut loc schimburi dure de replici, Lia Ardelean acuzându-l de şantaj. În replică, primarul a ridicat de câteva ori vocea, făcându-i cu ou şi cu oţet pe aleşii locali din Opoziţie, care nu votează la comandă. Asta, în condiţiile în care proiectul de hotărâre cu privire la actualizarea inventarului bunurilor aparţinând domeniului public al municipiului Arad nu a trecut la vot, primarul având nevoie şi de consilierii Opoziţiei pentru a putea transforma proiectul în hotărâre de consiliu. Văzând că nu a putut convinge USL-ul să accepte preluarea băncilor de o mie de euro montate în parcul de la Pădurice, Falcă le-a transmis că vor suporta consecinţele votului dat.
Primarul a refuzat mâna întinsă de tabăra adversă
Cu toate că Opoziţia a cerut scoaterea investiţiei de la Pădurice din proiect, pentru a fi analizată separat, restul obiectivelor urmând să fie preluate fără probleme, primarul a refuzat categoric. Astfel, nu au putut fi preluate trei blocuri de câte 50 de apartamente de pe strada Tarafului; obiectivele rezultate după lucrările de reabilitare a reţelei stradale din Grădişte, Micălaca şi Subcetate; cele rezultate după lucrările de reabilitare a Centrului Istoric; statuia lui Salacz Gyula şi nici sala de sport de pe Voinicilor. „Ne va fi greu să construim alte blocuri, ne va fi greu să le asigurăm, nu vom mai putea să facem lucrări de reparaţii, dacă se va strica ceva. E regretabil că nu putem prelua aceste lucrări în patrimoniu. Nu aş vrea să fie vreun incendiu, să vedem atunci unde merge responsabilitatea”, aspus Falcă. Cu toate că Gheorghe Ghilinţă, consilier local din partea PC, a ţinut să precizeze că Opoziţia va vota pentru restul obiectivelor cu excepţia parcului, Falcă nici nu a vrut să audă de propunerea făcută. „Vom vota pentru disjungerea proiectului. Nu blocăm înregistrarea acestor obiective în patrimoniul local, dimpotrivă, o susţinem, dar vrem să mai analizăm situaţia de la Pădurice, unde preţul unei bănci a fost de o mie de euro”, a replicat Ghilinţă. La rândul său, Lia Ardelean, celălalt consilier PC, a transmis celor prezenţi că Falcă şantajează consilierii Opoziţiei. „Faceţi un mic şantaj asupra noastră…”, a spus Lia Ardelean, însă a fost întreruptă brutal de Falcă, care foarte nervos i-a răspuns că nu şantajează pe nimeni. Lia Ardelean a reuşit în cele din urmă să spună ce avea de spus. „La comisie am spus că ne vom împotrivi doar la preluarea obiectivelor de la Pădurice. Propunerea noastră de disjungere a proiectului nu a fost pusă însă în discuţie”, a încheiat consilierul PC. Primarul a ales însă să continuie disputa, aruncând vina pe Guvern şi parlamentarii USL pentru toate nerealizările Primăriei.
Falcă ar vrea să-i dea afară din   partid pe consilierii USL
Un alt subiect care a iscat discuţii aprinse a fost cel cu privire la cumpărarea clădirii în care funcţionează Şcoala Generală nr. 1. Gheorghe Ghilinţă a cerut introducerea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu a proiectului iniţiat de consilierii USL. Deosebit de deranjat, Falcă a vorbit despre hotărârea CLM cu privire la preluarea fostului sediu al Poliţiei de Frontieră, a arătat din nou cu degetul spre Guvern şi a lansat un ultim atac la adresa Opoziţiei. „De ce doar unii au dreptul să se abţină atunci când vine vorba despre un proiect de hotărâre şi alţii nu. Nu am fost trimişi aici să ne abţinem fără niciun argument. Dacă aş fi liderul unui partid din care faceţi parte, v-aş da afară din partid”, a mai spus Falcă, referindu-se la proiectul care nu i-a fost aprobat.
Mai trebuie spus că, printre cele mai importante proiecte care au fost aprobate ieri au fost cele cu privire la preluarea străzilor care au fost incluse iniţial în PNDI şi cel pentru aprobarea reevaluării bunurilor imobile din patrimoniul public şi privat al munici­piului, introdus în timpul şedinţei pe ordinea de zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.