Școlarii din Macea și aeronava intercontinentală

0
273

aeronavaConstantin Noica spunea despre sistemul de învățare, despre formatorul de caractere și de educație că „De învăţat înveţi multe de la mulţi, dar profesor nu e decât acela care te învaţă să înveţi“.
Potrivit acestei ziceri a ilustrului filozof român, cadrele didactice din Macea, conducerea şcolii gimnaziale din localitate şi-au diversificat modalităţile de instruire ale elevilor, organizând varii activităţi instructiv-educative.
Într-o săptămână plină de activităţi mai altfel, cu caracter non-formal, în cadrul Programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, elevii claselor pregătitoare B, respectiv a III-a B, de la Şcoala Gimnazială „Pavel Covaci” din Macea, sub îndrumarea profesorilor Gabriel Nicola şi Ioan Stana au avut posibilitatea de a vizita Aeroportul din Arad. Elevii au fost impresionaţi, feţele lor trădau admiraţia şi curiozitatea de a vedea avioane adevărate, cu care oamenii chiar zburau. Totul a culminat când chiar sub ochii lor a aterizat o aeronavă intercontinentală, moment care i-a încântat în mod deosebit pe şcolarii frumoasei comune din Vestul României.
A fost vizibilă cu ochiul liber implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a cadrelor didactice în activitățile extracurriculare și extrașcolare, prin care au ţintit valorizarea talentelor, a preocupărilor extra-şcolare şi a competenţelor în diverse domenii.
Evident, ţinând cont de succesul avut de aceste acţiuni în rândul elevilor, sunt de aşteptat să se organizeze şi alte acţiuni, care să-i înveţe pe elevi să asimileze, să-i înveţe să înveţe, ca să-l cităm pe Constantin Noica, omul de cultură de la începutul acestor rânduri.
Până una-alta, acţiunea profesorilor Gabriel Nicola şi Ioan Stana merită popularizată, putând fi urmată şi de alte cadre didactice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.