Școlile din comuna Păuliș se pregătesc de venirea iernii

0
189

scoli lemneCa în fiecare an, edilii din comuna Păuliș s-au preocupat din timp de aprovizionarea cu lemne pentru unitățile aflate în subordine dar și pentru școli, firește.
După cum ne preciza primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară, întreaga cantitate este asigurată, urmând a fi tăiate și stivuite cu forțe proprii. „Pentru iarna ce urmează, la școlile din comu­na Păuliș s-a asigurat întreaga cantitate de lemne din pădurea comunală, cu sprijinul Ocolului Silvic Privat «Zărandul» din Târnova.
Însă de operațiile de tăiere, crăpare și depozitare a lemnelor se ocupă echipa de muncitori din cadrul Primăriei Păuliș, împreună cu cei doi muncitori ai școlii, lemnele fiind pregătite pentru a fi depozitate mai apoi în magazia școlii. Trebuie spus că încălzirea nu se face direct, școala având centrală termică de încălzire pe lemne – deci pe combustibil solid, de aici și grija expresă pentru tăierea și depozitarea rapidă a lemnelor de foc, să nu apuce să fie udate de vreo ploaie“.     (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.