Se arată un an de excepție pentru comuna Șiria

0
263

În urmă cu câteva zile am făcut o vizită la primăria din Șiria, unde din păcate domnul primar era plecat la București pentru ceva proiecte, iar viceprimarul era plecat cu muncitorii la unele lucrări în comună.

În timp ce stăteam de vorbă cu o funcționară a primăriei, apare și viceprimarul Ioan Mărușter care ne-a precizat că în ziua următoare domnul primar este la primărie, ceea ce s-a și întâmplat.

Înainte de a purta discuția cu domnul primar, câțiva localnici au venit către mine spunându-mi: ,,Păcat că DJ709, care este plin de gropi, ne strică imaginea comunei, acesta traversând localitatea”.

,,Ce poți face azi să nu lași pe mâine”

,,Este o vorbă și eu țin cont de aceasta! Dacă am hotărât să fac ceva azi, nu las pe mâine, că s-ar putea să nu mai pot face sau să nu mai fie nevoie.”, ne-a precizat edilul șef, inginerul Valentin Bot.

-Domnule primar, aveți cel mai frumos sediu și cele mai moderne dotări necesare pentru administrație, nu numai din județul nostru, chiar și din Ardeal.

-Ce v-am spus mai înainte, că ,,omul sfințește locul”? Unde este disciplină și rezultatele sunt pe măsură.

-Cum ați încheiat anul 2018?

-Cu toate că mi s-au tăiat fonduri de 21 miliarde, vreau să spun că nu am nicio datorie. Am reasfaltat 40 de kilometri, vă precizez căci locuitorii comunei beneficiază, ca cei de la orașe, de canalizare, apa curentă și gaz. Am făcut moderznizări în satul Mâsca, am reabilitat școala, grădinița, o sală de sport și remiza P.S.I..Tot la Șiria și Galșa am reparat peste 6 kilometri de trotuare.

„Anul 2019 va fi un an bun pentru noi“, de ce spun asta, pentru că știm cum să ne gospodărim.

-Ce veți face în 2019?

-Avem în lucru patru proiecte europene, mai este de semnat contractul de finanțare pentru construirea unei grădinițe de copii care va fi prelungită cu un afterschool. Avem în vedere modernizarea unui drum agricol pe o lungime de 16 kilometri care face legătura între Șiria și Caporal Alexa.

Tot în agenda primarului se află înființarea unui centru comunitar care va cuprinde activități atât pentru copii cât și pentru adulți. „Vom înființa o bază sportivă în Galșa și pe fonduri P.N.D.L se va asfalta drumul care face legătura între Cetatea Șiriei și Mănăstirea Feredeu. Nu putem să nu amintim despre viața culturală șiriană, care nu este lăsată deloc deoparte având în vedere căci în anul acesta se împlinesc 850 de ani de la atestarea localității, organizându-se mai multe activități culturale“, ne-a mai precizat edilul șef.

Cartea de identitate este doar 7 lei

S.P.C.L.E.P. Șiria a fost înființat printr-o hotărâre a consiliului local al comunei Șiria Nr.185/20.12.2017. La acest serviciu își desfășoară activitatea trei persoane, iar în perioada 15.10.2018-31.01.2019 au fost înregistrate 365 cereri pentru eliberarea actelor de identitate. Pe lângă comuna Șiria, acest serviciu mai deservește și comuna Covăsânț, ambele având o populație de 11.742 locuitori.

Opinii ale cetățenilor

Mai mulți localnici, printre care și domnul Stepan Liviu spun căci comuna lor este model și aceasta se datorează domnului primar și aparatului de subordine.

,,Ne mândrim cu ce face domnia sa, atât pentru noi, cetățenii, cât și pentru instituție. Ați văzut cum arată primăria noastră, ca o farmacie și aceasta se datorează primarului, dar vă repet, ne omoară drumul până la Arad.”, a precizat domnul Stepan și ceilalți localnici.

Voicu Sida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.