Ceea ce trebuia să fie un derby arădean pus în scenă de jucătorii celor de la Național Sebiș și Lunca Teuz Cermei s-a transformat într-un război ai nervilor și al paragrafelor din Regulamentul de Organizare Fotbalistică, ca de obicei interpretabile. Sebișenii, prin vocea managerului Călin Cojocaru, susțin că partida ar fi trebuit să înceapă chiar și fără prezența la teren a celei de-a doua Ambulanțe și asta pentru că regulamentul vorbește în clar doar despre prezența medicilor la stadion ca și condiție necesară să înceapă partida.
Vă redăm și noi mai jos ceea ce se specifică în ROAF, la articolul 54:
1. Cluburile sunt obligate să asigure asistenţa medicală pe toată durata desfăşurării jocurilor pe care le organizează, astfel:
a) la jocurile de seniori din competiţiile aflate sub egida FRF şi LPF, obligatoriu cu medic;
b) la celelalte jocuri, cu medic sau asistent medical.
2. Jocurile din Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a, campionatul de fotbal feminin, precum şi cele din Cupa României (faza naţională), Supercupa României şi Cupa Ligii pot începe numai dacă la teren sunt prezenţi medicul delegat şi medicul echipei gazdă.
3. Pentru disputarea unui joc oficial, organizatorul este obligat să asigure prezenţa la teren a două autosanitare, sau a unei autosanitare şi a unui autoturism (pe care să fie inscripţionată o cruce roşie pe fond alb). Aceste mijloace de transport, ale căror numere de înmatri­culare vor fi înscrise în raportul de arbitraj, vor staţiona în incinta sau în imediata apropiere a terenului, pe toată durata jocului. Arbitrul este obligat să verifice respectarea acestei condiţii, înainte de începerea jocului şi, ulterior, până la terminarea jocului, potrivit dispo­ziţiilor prezentului regulament.
4. Arbitrii jocurilor sunt obligaţi să nu înceapă jocul în cazul în care cadrul medical delegat să asigure asistenţa medicală nu se prezintă la teren în maxim 15 minute de la ora stabilită pentru începerea jocului şi să nu continue jocul dacă asistenţa medicală nu este asigurată pe toată durata desfăşurării lui, potrivit dispoziţiilor prezentului regulament. 11 În cadrul şedinţei tehnice, organizată înaintea jocului, arbitrul şi observatorul oficial vor verifica împreună cu delegaţii celor două echipe dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de regulament privind asigurarea asistenţei me­dicale.
Cojocaru: „Echipa din
Cermei a profitat de
regulament, campionatul trecut, cu Galda”
Astfel, Călin Cojocaru se leagă exact de partea în care se vorbește despre cei doi medici ca și cerință obligatorie pentru începerea me­ciului.
„În weekend, am stat pe telefoane cu experți în regulamente, cu observatori de joc și cam toți ne-au dat dreptate. Cei doi medici au fost prezenți la stadion și la ședința tehnică conform cerințelor, nu exista motiv să nu se dea drumul la meci. Sigur, se spune în regulament și de obligativitatea ca organizatorul meciului să asigure prezența la teren a două autosanitare, dar nu se scrie negru pe alb, ca în cazul medicilor, că meciul nu poate începe, fără prezența lor. De altfel, chiar echipa din Cermei a profitat de acest lucru în etapa a doua a returului campionatului trecut, la meciul de acasă cu Galda, când cea de-a doua Ambulanță nu a venit la teren până la și un sfert și arbitrii tot au dat drumul la joc. Nu cerem decât să fim judecați pe ceea ce spune regulamentul negru pe alb”, spune managerul-antrenor al Sebișului.
Explicații de la  Serviciul Județean de Ambulanță
Pe de altă parte, Național Sebiș a și obținut adrese de la Serviciul Județean de Ambulanță Arad, în care acesta confirmă cazul de forță majoră pentru care cea de-a doua Ambulanță nu a ajuns la teren. „Noi, la ora 12,45, când am sesizat faptul că doar medicul delegat e la stadion, nu și Salvarea, am sunat la Arad pentru a solicita o altă mașină. Ni s-a spus că nu sunt disponibile, dar că respectiva Ambulanță plecată la Ineu cu femeia ce avea hemoragie ar trebui să ajungă la timp, la stadion. Și așa s-ar fi întâmplat, însă nu s-a luat în considerare un alt aspect. Medicul de pe Ambulanță nu a fost de acord să coboare pacienta din mașină, ci doar să o transfere direct în elicopterul SMURD ce a întârziat puțin. Și, până la urmă, a procedat corect fiind vorba despre viața unui om”, a adăugat Cojocaru.
Spunând astea, gruparea de pe malul Crișului Alb consideră că membrii Comisiei de Etică și Disciplină ar trebui să decidă reprogramarea partidei din cadrul rundei cu numărul 12 a Ligii a III-a (seria a 4-a), dintre Sebiș și Cermei. „Nu ne considerăm în culpă și nu e corect, pe ceea ce spune regulamentul, să pierdem partida la masa verde”, e concluzia lui Cojocaru.

Recomandările redacției