CFR-ul, compania care administrează infrastructura feroviară, a lansat în mediul online o campanie publică de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată, atunci când sunt ignorate semnele şi indicatoarele de avertizare din zona feroviară.

Prin această campanie publică de conştientizare a pericolului existent în zona feroviară, CFR SA doreşte să tragă un semnal de alarmă în special în rândul tinerilor care ignoră semnele şi indicatoarele de avertizare şi se aventurează pentru o fotografie în zonele interzise publicului, fiind astfel supuşi pericolului de electrocutare.

Deşi este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată, în ultimii ani 41 de persoane, care au ignorat semnele de avertizare a pericolului, au fost grav rănite, iar 15 persoane au plătit cu viaţa, pentru un selfie făcut la înălţime, pe vagoanele de tren sau pe podurile feroviare!

 ATENŢIE! Selfie-ul pe tren ucide!

Tensiunea în linia de contact este de 27.000 V! Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric. ARCUL ELECTRIC se formează la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact şi este FATAL‼‼‼

„Prin urmare, tragem un semnal de alarmă şi le reamintim oamenilor, dar în special tinerilor, că este interzis şi periculos să se urce pe vagoane, să atingă cablurile electrice, şinele sau orice fel de instalaţie electrică sau să traverseze prin locuri nemarcate sau nesemnalizate“, a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR.

Recomandările redacției