Serbări câmpenești cu programe extraordinare

0
387

praznic Pecica

La sfârșitul acestei săptămâni vor avea loc serbări câmpenești cu programe ce cuprind nume mari și spectacole aparte. Enumerăm mai jos câteva dintre ele.

* Pecica. În orașul Pecica pe durata a 5 zile se vor desfășura manifestări de o diversitate absolut extraordinară toate reunite sub genericul „Praznicul de Pită Nouă 2015“. Bogata paletă de manifestări va culmina duminică la 12,30 când se va face Sfințirea pâinii noi, în Piața Regele Mihai, după ce, la 10,30 va fi fost ținută ședința festivă a Consiliului Local unde administrația punctează realizările.  

* Socodor. Zilele comunei Socodor și  Praznicul de pită nouă, o dublă sărbătoare ce se va ține în acest weekend în zilele de 15 și 16 august va fi una cu totul deosebită. O pleiadă de nume mari și grele ale folclorului românesc din această parte de țară vor evolua aici în cele două după-amieze, începând cu ora 16.

Socodor Praznic* Bodrogul Vechi – Pecica. Un grup de iniţiativă format din foşti locuitori ai celui mai mic sat aparţinător de Pecica, Bodrogul Vechi, va organiza în 15 august întâlnirea Fiilor Satului. Acțiunea va cuprinde: un Te Deum la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, dezvelirea unei plăci comemorative, un parastas la cimitir, masa amintirilor şi moment artistic, lansarea volumelor monografice.

*Bocsig. O inițiativă mai aparte se va organiza vineri seara – în 14 august, în satul Bocsig Cartier. Este vorba de a 16-a ediție a balului numit „Balul Șomerilor“. Inițiat ca o replică amară la vastele concedieri (peste 1000!) de după falimentul voit la fabricii din Bocsig, balul a ajuns o modalitate de reunire și comunicare a bocsiganilor… cu și fără loc de muncă.

*Șofronea. În 15 august va avea loc sărbătoarea comunei Șofronea. Programul artistic are o desfășurare deosebită cu numeroși invitați și invitați speciali și va începe la ora 17. Manifestarea se va ține pe pe platorul din fața Primăriei Șofronea unde este amenjată și scena în aer liber.

* Seleuș. Sâmbătă, 15 august va fi sărbătoarea „Ziua Seleușului“. De la ora 16 va începe un deosebit spectacol cultural-folcloric iar de la ora 21 va fi bal. Spectacolul va avea loc în centru comunei.

* Felnac. Duminică, 16 august la Fwelnac vai „Ziua Recoltei“, ajunsă la a X- ediție. Programul va începe la ora 17.

*Căpâlnaș. În satul Căpâlnaș – aparținător comunei Birchiș, în 15 august are loc Ziua satului. Programul va demara cu o Paradă a Portului Popular iar spectacolul folcloric va avea loc în Parcul Tineretului și va începe în jurul orei 17.

*Șiștarovăț. Sărbătoarea Ruga satului se va ține sâmbătă, 15 august și la Șiștarovăț, sărbătoare ajunsă la a 11-a ediție.

* Mailat. În satul aparținător comunei Vinga va avea loc sâmbătă Ziua satului Mailat. De la ora 16, în curtea Căminului Cultural va avea loc întreaga festuivitate și programul artistic urmat de bal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.