ambulantaServiciul de Ambulanţă al Judeţului Arad se alătură pe lista instituţiilor care vor fi desfiinţate de către Ministerul Sănătăţii, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică şi Casa de Asigurări de Sănătate. Serviciul va fi practic desfiinţat, urmând ca activitatea din judeţul Arad să fie monitorizată de la Timişoara. „Cum va fi posibil acest lucru? Ar trebui întrebaţi cei care au luat hotărârea. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Arad nu va mai fi o instituţie cu personalitate juridică, devenind astfel o simplă staţie a Serviciului de Ambulanţă Timiş. Preconizez că Ministerul Sănătăţii va pune în aplicare această decizie până la data de 15 mai“, ne-a declarat Roberto Schill, managerul Serviciului de Ambulanţă Arad.
Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică judeţene se reorganizează în opt autorităţi regionale, având în subordine 34 de oficii judeţene de sănătate publică, iar serviciile judeţene de ambulanţă, în opt servicii regionale, cu 33 de staţii regionale.
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad asigură asistenţa medicală de urgenţă pe întreg teritoriul judeţului Arad, oferind următoarele tipuri de servicii: gratuite, decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, reprezentate de urgenţe medico-chirurgicale majore, precum catastrofe (asistenţă medicală de urgenţă ,,în masă”), urgenţe colective (asistenţă medicală de urgenţă colectivă), urgente individuale, inclusiv solicitările pentru cazurile preluate din locurile publice; urgenţele medico-chirurgicale de gradul 2; transporturi decontate de CJAS: transport medical asistat al pacienţilor (urgenţe diverse, accidentaţi, prematuri, transferuri interclinice etc); transport sanitar (sânge şi derivate, echipaj de consultaţii de urgenţă la domiciliu etc); transport sanitar neasistat al pacienţilor.
Ambulanţa realizează şi servicii din venituri proprii, (curse cu plată), precum: manifestări publice, evenimente sportive, spectacole etc; curse cu plată, la cerere; curse efectuate în baza contractelor de furnizare de servicii medicale, cu unităţi sanitare din municipiu şi judeţ (transportul pacienţilor dializaţi, transportul pacienţilor pentru consulturi, investigaţii); cursuri de prim ajutor.

Recomandările redacției