Sfinţire de iconostas în Parohia Variaşu Mare

0
322

În Duminica a 6-a după Paşti, 21 mai 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat slujba de sfin­țire a iconostasului nou al bisericii Parohiei Variaşu Mare, cu hramul Înălţarea Domnului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.
Cuvântul de învăţătură al Chiriarhului a fost pus sub titlul ,,Raze din Lumina sfântă” (cf.citirilor scripturistice: Fp. Ap. 16; 26; Ioan 9; 10), înţelegând minunile relatate în citirile Duminicii a 6-a după Paşti şi a praznicului Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, acestea într-o legătură înlesnită de căderea laolaltă a zilelor de sărbătoare, astfel vindecarea slujnicei cu duh pitonicesc, ca şi luminarea prin botez a temnicierului din Filipi pe de-o parte, pe de alta, convertirea Sfântului Apostol Pavel pe drumul Damascului, într-o aleasă paralelă cu viziunea constantineană despre biruinţa creştină prin cruce asupra decăderii unei lumi vechi şi instaurarea Împărăţiei lui Dumnezeu, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.
La finalul sfintei slujbe, părintele paroh a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru binecuvântare şi toată purtarea de grijă arătată faţă de construirea şi împodobirea noii biserici din această parohie.
Protos. Iustin Popovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.