Sfințire de lucrări noi la Mănăstirea Feredeu

0
116

În Duminica a 18-a după Rusalii, obștea Mănăstirii Feredeu s-a bucurat de vizita Întâistătătorului Arhiepiscopiei Aradului, a Înaltprea­- sfințitului Părinte Timotei.
Înconjurat de un ales sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, Chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în prezenţa unui număr mare de pelerini.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre ,,Întâietatea celor spirituale”, înaintea celor materiale (în baza citirilor de la 2 Cor. 9; Lc. 5), temă avută în vedere și la Cazania zilei, aici oprind cu precădere asupra simboalelor celor relatate în pericopele zilei, adică ,,marea vieții” și ,,corabia Bise­ricii”; ,,mrejele pescarilor” și ,,calea apostolatului; ,,mulțimea peștilor”, închipuind pe credincioșii purtători ai numelui Mântuitorului în ascultarea cuvântului dumnezeiesc, umplând sfintele locașuri cu aceea de a se asocial jertfei pe care Bise­rica o aduce mereu lui Dumnezeu în urmarea Aceluia ce este Călău­zitorul pe calea mântuirii. În contextul citirilor din duminicile și sărbătorile premergătoare ca și a momentului binecuvântării lucrărilor din incinta mănăstirii, se reamintește în Biserică mijlocirea Maicii Domnului, puterea Sfintei Cruci ca și comuniunea celor sfinți spre folosul tuturor celor ce urmează calea cerului, a subliniat Înaltpreasfințitul părinte Timotei.
La Sfânta Liturghie au participat un număr însemnat de credincioși deoarece în această duminică, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a sfințit o cruce de la intrarea în mănăstire, clopotnița și noul altar de vară cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din curtea mănăs­tirii, ridicate prin osteneala și permanenta implicare a părintelui stareț și cu sprijinul bunilor credincioși care frecventează cu regula­ritate această oază de liniște.
În încheiere, Înaltpreacuviosul Arhimandrit Ilarion Tăucean, stareţul sfintei mănăstiri, a mulţumit Ie­rarhului pentru participare şi pentru întreaga purtare de grijă arătată cu consecvenţă soborului şi nevoilor mănăstirii, de asemenea, clericilor prezenţi şi pelerinilor care cer­cetează acest binecuvântat aşezământ monahal.
Protos. Iustin Popovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.