Şi jandarmii plâng câteodată: cazul impresionant al unui bătrânel care îşi creşte singur copiii

0
93

În luna februarie a acestui an, la dispeceratul Jandarmeriei Arad pe apelul unic de urgență 112, a fost sesizat faptul că într-un parc din municipiu, un bărbat de apro­ximativ 50 ani, încearcă să răpească un copil. Ajunși de urgență la fața locului, jandarmii au identificat copilul în cauză, dar bărbatul dispăruse. În urma ve­- rificărilor jandarmii au constatat că situația este alta. „De fapt bărbatul reclamat este părintele copilului, iar acesta a venit după el în parc să-l ducă acasă, fiind o oră destul de înaintată, copilul refuzând, manifestându-se prin strigăte. Un grup de adolescenți, care se aflau în apropiere au văzut activitatea și au sunat la 112. Jandarmii l-au luat pe băiat, au depistat-o și pe sora acestuia care se afla în parc, și i-au dus pe amândoi la domiciliu lor. Aici l-au întâlnit și pe părintele copiilor și erau hotărâți să-l sancționeze pentru lăsarea minorilor nesupravegheați“, ne-a declarat colonelul Nicolae Sorin Axenti, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.
În urma discuțiilor avute cu acesta și vecinii lui, jandarmii au constatat că tata copiilor îi crește singur de aproximativ patru ani de când a divorțat și nu mai știe nimic de mama copiilor. Mai mult, de curând a rămas fără servici, trăiesc în condiții sărăcăcioase, fără curent, gaz, apă caldă, dar cu toate acestea părintele și-a dedicat tot timpul pentru copii și a încercat să lucreze cu ziua pentru a avea ce le pune pe masă, fără a se gândi vreo clipă să-i abandoneze.
Din acel moment, jandarmii implicați au început să aibă grijă de familia respectivă și au făcut mai multe acte de omenie. Primul lucru a fost plata datoriilor la Enel și racordarea la curent. De asemenea, cu ajutorul reprezentantului unei societăți comerciale, care a aflat de situația acestora, factura la curent este plătită regulat. Lunar familia a beneficiat de bu­nuri alimentare și nealimentare, achiziționate de jandarmi. Le-a fost adus un frigider, butelie de aragaz și urmează instalarea unui boiler pentru apă caldă. În momentul de față jandarmii sunt în plină procedură de achitare a datoriilor la EON și racordarea la gaz, având în vedere că se apropie sezonul rece iar căldura este pe gaz și au mare nevoie. Pe timpul anului școlar, jandarmii s-au interesat de situația școlară a celor doi copii, constatând că fata învață foarte bine, în ciuda condițiilor de acasă, iar acum urmează să intre în clasa a VIII – a. Având în vedere necesarul de rechizite pentru noul an școlar, jandarmii vor avea grijă ca cei doi copii sa aibă tot ce le este necesar la școală.
În momentul de față situația financiară a familiei respective s-a ameliorat puțin, părintele găsidu-și un loc de muncă, acest lucru fiind o condiție strictă impusă de jandarmi, pentru a beneficia de ajutor în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.