Șoc în IPJ Arad – Lup în uniformă: polițist de la Rutieră, arestat preventiv pentru contrabandă

0
178

Un poliţist de la Poliţia Rutieră a ajuns joi la audieri, fiind cercetat într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Din informaţiile pe care le deţinem până în prezent, se pare că este vorba despre o operaţiune amplă, în urma căreia circa 220 de baxuri de ţigări au fost capturate joi pe Centura Aradului. Așa cum ziarul nostru anunța încă de vineri seara, omul legii a fost ținut la audieri pe parcursul întregii nopți de joi spre vineri.
Rămâne de văzut ce amploare va căpăta acest caz şi câte capete vor mai cădea, cât de amplă era „caracatiţa“ contrabandei. Nu este exclusă nici varianta ca poliţistul dus la audieri să fi fost „des­coperit“ chiar de către un coleg de-al său.
Sâmbătă dimineața, procurorii ne-au confirmat că acesta a fost și reținut pentru 24 de ore, astfel și-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în arestul IPJ. „A fost reținut și urmează să fie prezentat de colegii de la Parchet cu propunere de arestare preventivă pentru contrabandă cu țigări”, ne-a declarat Andreea Ailioaie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Polițistul în cauză este agentul șef adjunct Sergiu Mârza, de la Poliția Rutieră Arad.
Sâmbătă după-masa, în jurul orei 16.30, suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și liber­tăți din cadrul Judecătoriei Arad a dispus măsura privativă în cazul acestuia.
„Documentarea activității infrac­ționale a fost desfășurată de polițiștii din cadrul IPJ Arad. Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad”, a declarant inspector de poliție Adine Aconstantinesei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.
Șoferul contrabandiștilor?
Potrivit unor informații, au fost des­coperite 220 de baxuri de țigări, în va­loare de peste 200.000 de lei, adică în jur de 42.000 de euro. Totodată, persoana în cauză se afla la volanul autoutilitarei în care au fost găsite țigările. El ar fi în­cer­cat să fugă, dar a fost prins de oamenii legii. Întreaga cantitate de țigări a ajuns în curtea Poliției, unde a fost depozitată.
În continuare rămân semnele de întrebare cu privire la anvergura acestei operațiuni și mai ales la cine se mai afla în cârdășie cu polițistul de la circulație. Era acesta cap al rețelei, lucru cam greu de crezut, sau pur și simplu un executant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.