Şoimii Lipova asediază cetatea Devei, în etapa din C4

0
191

Liderul Şoimii Lipova a început uşor ezitant returul din „C4”, iar conducerea a reacţionat rapid. Echipa lui Flavius Sabău a fost băgată în şedinţă în această săptămână, iar de vină sunt cele şase goluri primite în doar două etape, trei dintre ele chiar de la ultima clasată a seriei din Liga a III-a. Cu toate astea, „şoimii” sunt lideri detaşaţi în clasament, dar nu mai au voie să facă paşi greşiţi, pentru a nu le permite urmăritoarelor să se apropie periculos. Lipovanii nu au amintiri prea plăcute din judeţul Hunedoara, după ce în tur pierdeau acolo primul meci stagional, 3-2 cu echipa din oraşul de sub furnale. Acum adversară e Cetate Deva, echipă învinsă în tur cu 4-0, ce nu îşi găseşte cadenţa nici în acest început de primăvară. Cu doar un punct în două jocuri, formaţia deveană e antepenultima în clasament şi are mare nevoie de punct(e). Pentru acest meci, Lipova nu are probleme de lot, iar Sabău va conta şi pe Dobrean, revenit în lot după problemele medicale.
Viceliderul din Cermei a dat semne de revenire, iar după acel 1-5 la Reşiţa a venit victoria la scor de neprezentare, cu Avrigul. Trupa lui Radu Anca înfruntă o altă echipă imprevizibilă a seriei, Ghiroda şi Giarmata Vii, învingătoare în prima etapă a returului cu 4-1 în faţa Dumbrăviţei, dar apoi învinsă categoric la Industria Galda, cu 3-0, rivală directă în lupta pentru evitarea retrogradării. Depăşită acasa în derby-ul cu Reşiţa şi cu doar un punct în primele două etape ale anului, Crişul Chişineu-Criş a pierdut teren important în lupta pentru primele locuri. Trupa lui „Ştili” Abrudean a alunecat până pe 6 în clasament, aşa că meciul de la Avrig se vrea un nou punct de plecare. E clar că cei de la Crişul vor să spargă gheaţa în retur şi să îşi treacă în cont prima victorie a primăverii.
În fine, Sebişul primeşte vizita celor din Galda, meci parcă mai important pentru oaspeţi, implicaţi în lupta pentru evitarea retrogradării. Naţionalul lui Cristi Todea rămâne însă o echipă incomodă, iar cei de pe malul Crişului Alb nu au cum să nu îşi propună o clasare în Top 6, acolo unde de altfel s-au obişnuit să se claseze în ultimii ani. De menţionat că toate arădenele joacă, cu excepţia Crişului (sâmbătă, ora 15), vineri, de la ora 15.
Liga a III-a, seria 4, etapa a 18-a:
Cetate Deva – Şoimii Lipova
Naţional Sebiş – Industria Galda
CSC Ghiroda – Lunca Teuz Cermei
Unirea Alba Iulia – Millenium Giarmata
CS Ocna Mureş – ACS Dumbrăviţa
FC Avrig – Crişul Chişineu Criş
Şcolar Reşiţa – CSM Lugoj
Metalurgistul Cugir – FC Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.