Soluții interne pentru posturile deficitare la UTA: Polgar și juniorii de 16 ani ai lui Gaica – luați în calcul de Todea

0
90

Echipa fanion a Aradului se poate considera acoperită sută la sută doar la nivelul portarilor și fundașilor. Problemele de valoare și chiar efectiv încep de la mijlocul terenului, acolo unde noul staff tehnic încearcă diferite soluții interne. „Acest lot nu l-am făcut eu, nu îmi asum responsabilități, dar, pe de altă parte, sunt dator să scot maxim din jucătorii pe care îi am la dispoziție. Adică să facem cât mai multe puncte în această formulă”, a menționat Cristian Todea.
O primă mutare ce ar putea fi făcută chiar începând cu meciul de la Snagov ar putea fi trecerea lui Norbert Polgar de pe banda dreaptă, acolo unde a fost folosit mereu de Roland Nagy și Laurențiu Roșu (Mihalcea nu a contat deloc pe el în meciurile oficiale), în centrul liniei mediane. „Eu țin minte niște meciuri bune ale lui Polgar în poziția aceea, de mijlocaș central. Chiar dacă nu e neapărat locul lui acolo, unde se simte cel mai bine, s-ar putea să apară în fața apărării în meciurile ce urmează. Dacă îl luăm în calcul și pe Asani pentru același post, practic am avea doi mijlocași centrali ce provin din fundași laterali. Chiar dacă e stângaci și nouă ne cam lipsesc stângacii din lot, Asani nu prea poate evolua în bandă pe o poziție ofensivă și asta pentru că nu se descurcă prea bine cu spatele la poartă”, a comentat Cristi Todea.
După David Miculescu, la antrenamentele primei echipe, dar și la jocul școală cu juniorii mari ai clubului a apărut un alt fotbalist de 16 ani, de la grupa pregătită de Sandu Gaica. Daniel Isac e mijlocaș central de meserie și ar putea fi luat în calcul de stafful tehnic pentru un debut în Liga a II-a.
„Probabil, o să le vină rândul și juniorilor mai mari. Deocamdată, pentru posturile defici­tare din lot am apelat la Miculescu și Isac. Nu mă interesează vârsta lor, cu cine au crescut și cine îi antrenează. Aveam nevoie de un mijlocaș central și un atacant și i-am ales pe cei doi”, a precizat tânărul „principal” utist.
O altă schimbare la nivelul primului „unsprezece” l-ar putea viza pe Bogdan Burlă. Acesta a fost pus în dificultate de Vasile Pop în prima repriză a meciului de la Satu Mare și a fost înlocuit cu Iulius Dinculescu, care s-a descurcat ceva mai bine pe ambele faze ale jocului. „Până acum, Bogdan a făcut meciuri bune, foarte bune chiar în comparație cu alți jucători, de la care se aștepta mult mai mult. A fost unul dintre cei mai constanți jucători, doar că la Satu Mare a avut ceva dificultăți în fața adversarului direct, care a jucat foarte bine. Luase și un cartonaș galben, era expus și am decis să-l schimbăm. Cred că știe și el că a făcut un meci mai slab, am și avut o discuție tactică pe imagini cu el, totul se termină aici. Dacă o să mai am să-i spun ceva, o s-o fac personal”, a mai menționat Cristi Todea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.