Spitalul de Psihiatrie de la Mocrea a primit donații din Germania

0
189

Spitalul de Psihiatrie de la Mocrea a primit o donație substantială din Germania, care a ajuns la destinație chiar la finele acestei săptămâni.
Donaţia, importantă pentru sistemul sanitar arădean, a fost acordată de către Institutul Internaţional Social şi de Formare, din Germania. Pentru acordarea acestui sprijin consistent s-a implicat, ca în multe alte donaţii făcute sistemului de sănătate publică din Arad, profesorul universitar Doctor Honoris Causa Heinrich Schnatmann.  Vorbim despre bunuri în valoare de circa 100.000 de lei, constând în paturi medicinale, noptiere şi saltelele. Cele 42 de seturi de mobilier vor înlocui aproximativ 30% din dotările existente. ,,Obiectele de mobilier sunt destinate dotării Spitalului de Psihiatrie Mocrea pentru ca pacienţii spitalului să poată beneficia de paturile şi noptierele necesare. În vederea cooperării între judeţul Arad şi Institutul Internaţional Social şi de Formare, dorim să ajutăm şi în continuare, în limita posibilităţilor noastre, oriunde nu există alte mijloace de sprijin”, susține în actul de donaţie profesor universitar Doctor Honoris Causa Heinrich Schnatmann.
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca s-a arătat recunoscător tuturor reprezentanţilor societăţii civile din Arad, din ţară şi din străinătate, care se alătură eforturilor Consiliului Judeţean de modernizare a sistemului de sănătate publică din Arad: ,,27 de milioane de euro a investit Consiliul Judeţean în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad începând cu anul 2010 de când am preluat spitalul. Deşi efortul financiar este semnificativ, sunt totuşi în continuare multe lipsuri pe care singuri nu le putem rezolva. De aceea, este foarte important pentru noi că beneficiem de sprijinul societăţii civile. Îi mulţumesc domnului profesor universitar Doctor Honoris Causa Heinrich Schnatmann care a dovedit în repetate rânduri că este un prieten al Aradului şi care, prin donaţiile consistente pe care le-a făcut Spitalului din Arad, contribuie la modernizarea sănătăţii publice arădene”.
(S.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.