Stațiunea Moneasa în dezmorțire

1
612

În urmă cu câteva zile, am bătut drumul de la Sebiș la Moneasa, care este plin de gropi, în unele locuri nu ai pe unde să le ocolești. Se vede că în toamnă au fost făcute niște plombări de mântuială. Din păcate, mulți turiști nu vin în stațiunea Moneasa din cauza drumului. „Având în vedere că aceasta este singura stațiune din județul nostru, situația este cu atât mai neplăcută“, a precizat primarul comunei, Ioan Nuțu Herbei.

Avem în stațiune turiști și persoane care doresc tratamente și sunt veniți din toate colțurile țării: Constanța, Gorj, Moldova, Galați, unii dintre ei chiar spunând ca drumul de la Sebiș până la stațiune este sub orice critică.

-Domnule primar ce se întâmplă cu stațiunea Moneasa?

-La ce vă referiți?

-În special la drum, pe unde trebuie să ajungă turiștii și vizitatorii în stațiune.

-Am tot cerut sprijin din partea Consiliului Județean Arad, dar degeaba. Păcat, ar trebui să fim cu toții concentrați pe această stațiune care este singura din județ.

-Domnule primar, aveți ceva proiecte pentru anul 2019?

-Da, am în derulare acum un proiect pentru achiziționarea unui utilaj, buldo-excavator care are toată gama de anexe în dotare, acest proiect fiind pe G.A.L. Mai avem un program pentru un teren de sport, care va fi amenajat cu un covor sintetic, tot din cadrul acestui proiect mai face parte și o sală de sport. Avem în derulare și un proiect pentru stațiune, pe care vom vedea cum îl câștigăm.

De asemenea, în această perioadă vor fi numerotate străzile atât în Moneasa cât și în Rănușa, acestea primind denumiri.

Cealaltă problemă va fi amenajarea pârtiei de ski. Mereu vizitatorii mă întreabă despre amenajarea acestei pârtii. Trebuie să asigurăm cât de cât niște condiții turiștilor care vin în stațiunea Moneasa. Mă voi implica peste tot în ceea ce înseamnă dezvoltarea turismului.

Vreu să vă spun că deja a venit o prima serie de turiști pentru tratamente la clinica de recuperare medicală Neoklinik Moneasa, Hotel Sântana.

Unii din vizatorii stațiunii ne vizitează și sediul primăriei și toți se plâng despre drumul Sebiș-Moneasa.

Servicii de calitate pentru turiști la Moneasa

După discuția purtată cu edilul șef m-am deplasat la clinica de recuperare Neoklinik. Aici am fost întâmpinat de patronal Beniamin Pelian, managerul clinicii de recuperare de la Hotelul Sântana.

-Domnule Pelian, când ați deschis această clinică?

-Practic, în 2015, de atunci funcționează continuu, iar în anul acesta am deschis-o pentru prima serie în 1 februarie. Sigur că tratamentele pe care le facem noi sunt atât de eficiente că avem pacienți din toate colțurile țării: Galați, Constanța, Suceava, Gorj, ca dovada putem vedea numerele de înmatriculare ale mașinilor din parcarea noastră.

Domnule Beniamin, aceste tratamente cu ozon sunt primite cu succes?

-Categoric că da. Mai în toate țările Europene și în Statele Unite ale Americii. Vedeți dumneavostră, odată ce am intrat în proceul de îmbătrânire încep să apară probleme datorate stresului, sau altor probleme medicale care pot fi tratate cu succes la clinica noastră. Eu cred că ar fi bine în jurul primarului să se adune mai multe persoane care să îl ajute la dezvoltarea turismului, de asemenea consider că stațiunea Moneasa ar trebui să rămână o stațiune cu multă liniște.

Voicu Sida

1 COMENTARIU

  1. Păcat că nu v-ați oprit și la noi la Prăjești,să vedeți cum arată curtea bisericii și a casei parohiale.Biserica stă închisă de o saptămană si mai bine,clopotele după cineva care a decedat nu pot fii trase pt.că preotul a închis biserica și chei mu mai are nimeni.Domnule Voicu vă rugăm dați o fugă pana aici și rezolvați problema că la protopopiat degeaba tot mergem…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.