Stoican: „Cinste galeriei, bravo și jucătorilor UTA-ei”

0
245

Chiar și fără opt dintre titulari, Politehnica Iași și-a atins scopul la Arad. Deși a tremurat serios, practic până la ultima lovitură de departajare, trupa din orașul celor șapte coline și-a luat biletele pentru optimile Cupei României.
La final, antrenorul ieșenilor a avut cuvinte de laude la adresa UTA-ei și fanilor echipei arădene și a făcut o analiză realistă a partidei. „Pot spune că astăzi am întâlnit to ce puteam să întâlnesc mai bun la Arad: oameni primitori, suporteri deosebiți ai echipei gazdă, plus un meci spectaculos, cu ocazii, goluri, ratări, răsturnări de scor, penalty-uri. Într-un cuvânt, un meci frumos. Felicit ambele echipe pentru că au făcut un spectacol pentru oamenii care au venit la stadion și pentru telespectatori. Mai vreau să felicit și galeria gazdelor care la un moment dat a cântat atât de frumos încât nu se mai auzeau indicațiile de pe bancă. Cinste lor, bravo jucătorilor. Noi plecăm bucuroși, gazdele necăjite, dar au fost aplaudate și ele la final de meci. A fost un meci echilibrat, putea să câștige oricine. Noi am revenit de la 0-1, am fost apoi la conducerea jocului, dar au avut și gazdele momente bune. Știam că este o echipă bună pe contraatac, astăzi a câștigat echipa care a greșit mai puțin. Am lăsat acasă 8 titulari, dar indiferent cine intră trebuie să-și facă treaba și eu am încredere în toți”, a punctat Flavius Stoican.
Și, totuși, și ieșenii au greșit
într-un moment cheie, prin Mihăescu, care a greșit o pasă simplă spre portar și UTA a impins meciul la loviturile de departajare. „Mihăescu a marcat în minutul 94 acum ceva timp, acum a greșit. Important este să învățăm din greșeli, a fost un teren nou pentru noi, sinteticul dă altă viteză mingii. Important este că am trecut acest tur, căci vrem să mergem mai sus în Cupă. Rămâne de văzut cum vom aborda turul următor, dar depindem și de campionat. Am un grup, stâlpii echipei, dar astăzi am făcut un mixt de jucători care au jucat etapa trecută în campionat, ca Cioinac, Mihăescu, Zaharia și alții care au jucat mai puțin. Nu contează cu cine vom juca în optimi. Indiferent de numele ce va ieși din urnă pentru noi, vrem să urcăm cât mai sus în Cupă și, deci, suntem pregătiți de orice adversar”, a mai explicat fostul fundaș al naționalei, care și-a exprimat părerea și despre arbitraj: „A fost echidistant. Chiar dacă arbitrii au greșit un pic, nu au făcut-o intenționat”.
Flavius Stoican a început cel
de-al doilea său sezon la cârma lui Poli Iași, tinzând la un mandat lung precum celui al omologului său de miercuri în Dealul Copoului. „Mi-aș dori să ajung și eu să stau la Iași cât a stat Ionuț Popa, dar este foarte greu. Acum sunt bine, sunt pe aceeași lungime de undă cu conducerea, dar rezultatele sunt cele care țin un antrenor la un club”, a adăugat „principalul” moldovenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.